Megtisztelő

2023.06.26. 21:03

Három egykori magyar klasszis kapott helyet a kézilabdázók Európai Hírességek Csarnokában

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) hétfői bécsi díjátadóján Görbicz Anitát, Pálinger Katalint és Nagy Lászlót beiktatták a Hírességek Csarnokába.

MW

Pálinger Katalin és Görbicz Anita a Magyar Kézilabda Hírességek Csarnoka tagjainak beiktatásán az újonnan átadott Budapesti Kézilabda Arénában 2021. december 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A gálán a fennállása 30. évfordulóját ünneplő EHF hatvan korábbi kiváló kézilabdázót iktatott be az elsők között az Európai Hírességek Csarnokába, köztük kapott helyet három egykori magyar klasszis: az olimpiai negyedik és ötödik, vb ezüst- és bronzérmes, kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, 233-szoros válogatott Görbicz; a nemzeti csapat kapuját 254 mérkőzésen őrző, olimpiai és vb-ezüstérmes, Európa-bajnok, valamint BL- és EHF Kupa-második Pálinger; és Nagy, aki a válogatottban 209 alkalommal lépett pályára, volt olimpiai negyedik és világbajnoki hatodik csapat tagja, kétszer nyert Bajnokok Ligáját és háromszor volt világválogatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában