Hihetetlen, már 70!

2021.02.14. 15:51

Id. Richter Józsefet a manézsban köszöntötték születésnapján

A 70 éves Richter Józsefet is felköszöntötték a Fővárosi Nagycirkusz Dinasztiák című előadásának online bemutatóján, amelynek már most hatalmas nemzetközi visszhangja van.

Fotós: Balogh Zoltán

Fotós: Balogh Zoltán

Óriási sikert aratott, és már most hatalmas nemzetközi visszhangja van a Fővárosi Nagycirkusz szombati, Dinasztiák című bemutatójának, amelyben közel nyolcvan magyar artistaművész kápráztatja el az online közönséget – adta hírül a Metropol.

Most, amikor Európa valamennyi cirkusza zárva van, Magyarország munkát biztosít cirkuszművészeinek, és nem segélyt nyújt nekik – mondta el a Metropolnak Fekete Péter kulturáért felelős államtitkár.

Fotó: Urbán Ádám / FNC

A streamelt előadásunkat a világ minden tájáról nézték, és már közben folyamatosan záporoztak online az elismerések. Többek között Eugene Chaplin (Charlie Chaplin unokája – a szerk. ) is végignézte, és szívből gratulált, de sorolhatnám a nemzetközi hírű cirkuszművész kollégák, akiktől azt az üzenetet kaptuk, hogy „Ti, magyarok tartjátok életben Budapesten a cirkuszművészetet” – mesélte örömmel az államtitkár.

Fotó: Urbán Ádám /FNC

A Fővárosi Nagycirkusz új műsorának élő közvetítéseit április 18-ig folyamatosan megtekinthetik az érdeklődők. A műsorban szinte valamennyi cirkuszművészeti zsáner látható: a levegő-, zsonglőr-, akrobata-, gyorsöltöző-erőemelő-, görkorcsolya-, handstand- és illúziószámok mellett pedig az állat és az ember közötti feltétlen bizalmat és szeretetet papagáj-, ló- és kutyaszámok mutatják be.

Fotó: Urbán Ádám / FNC

A nevetésről tapasztalt bohócok gondoskodnak. A Dinasztiák című előadásban most kizárólag a világhírű magyar artistaművészeké a főszerep.

A premieren a társulat megünnepelte az idén hetvenéves, egyetlen Kossuth-díjas cirkuszművészünket, id. Richter Józsefet, akit a bemutatón a társulat mellett köszöntött Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár is, aki Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő szavait tolmácsolta a manézsban.

„Engedje meg, hogy születésnapja alkalmából, a gratuláló családtagok és barátok mögé csatlakozva, én is tisztelettel köszöntsem, valamint megköszönjem önnek mindazt, amit az elmúlt évtizedek során, a magyar cirkuszművészet nemzetközi rangjának erősítésére, a hagyományok továbbadására tett.” – üzente Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában