Közös megegyezés

2018.10.04. 12:33

Prőhle Gergely távozik a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről

Az igazgató megbízatása november 1-i hatállyal szűnik meg.

Budapest, 2017. január 12. Prõhle Gergely, a Petõfi Irodalmi Múzeum (PIM) új fõigazgatója beiktatásának napján a múzeumban, Budapesten 2016. január 12-én. MTI Fotó: Czimbal Gyula

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának csütörtöki közleménye szerint a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának vezetői megbízatása a főigazgató és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közös megegyezésével megszűnik.

A hírt szerdán még nem hivatalosan közlő, a Pesti Srácok portálon megjelent írás emlékeztetett: augusztusban már jelentek meg sajtóhírek az igazgató leváltásáról, de akkor az érintett ezt – szintén a médián keresztül – cáfolta.

A Pesti Srácok írása szerint Prőhle Gergely pozícióját a Magyar Időkben megjelenő Kinek a kulturális diktatúrája? című cikksorozat rendítette meg, annak is a negyedik része, amely sérelmezte, hogy a PIM egyoldalúan kedvez a művészvilág balliberális értékeket való képviselőinek. A Pesti Srácok információi szerint az „utolsó csepp a pohárban” a cikksorozat kilencedik része volt, amely rámutatott, hogy a PIM egyik intézményében egy a Tanácsköztársaságot méltató kiállítást rendeztek meg.

A minisztérium Prőhle megbízatásának megszűnéséről szóló közleményében viszont semmilyen kritika sem fogalmazódik meg.

„Kulturális területen végzett eredményes tevékenységét az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelten hatékonynak tartja, egyben köszönetet kíván nyilvánítani az eddigi munkájáért” – olvasható a szövegben.

Borítókép: Prőhle Gergely beiktatásának napján a Petőfi Irodalmi Múzeumban, Budapesten 2016. január 12-én.

Forrás: MTI / Czimbal Gyula

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában