Krimi

2023.09.05. 21:00

Rágyújtotta a házat a gyerekeire egy hajdúböszörményi anya

Az egyik gyerek súlyosan megégett. A nőt már le is tartóztatták.

Ebben a házban csaptak fel a lángok

Forrás: haon.hu

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy hajdúböszörményi nővel szemben, közölték a police.hu-n.

Mint írták, a nyomozás eddigi adatai alapján a gyanúsított szeptember 1-jén reggel szándékosan tüzet okozott családi házukban, tudva azt, hogy abban gyermekei is bent tartózkodtak. A tűzben 19 éves lánya és 25 éves fia égési sérüléseket szenvedett.

A hatóság az 52 éves asszonyt őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására, amit az ügyészség javaslatára a Debreceni Járásbíróság szeptember 4-én elrendelt.

Három embert kellett kórházba vinni

A tűzesetről pénteken a katasztrófavédelem is beszámolt. Később Papp-Kunkli Nóra, a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatta a haon.hu-t, hogy a helyi hivatásos tűzoltókat riasztották aznap reggel a helyszínre, a családi házban ruhák és berendezési tárgyak égtek. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták, és egy vízsugárral eloltották a lángokat. A mentőszolgálat három embert kórházba szállított. A tűz keletkezésének körülményeit a Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vizsgálja.

Kényszergyógykezelést rendeltek el

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója - az ügyészi indítványnak megfelelően - 2023.szeptember 4-én elrendelte annak a nőnek a kényszergyógykezelését, akit emberölési bűntett kísérletével gyanúsít a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. A bíróság az előzetes kényszergyógykezelés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki - írja a haon.hu.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában