Krimi

2023.06.14. 21:05

Vigyázzon! Ellepik a rendőrök az utakat

Országos razzia kezdődik, mutatjuk, mire figyeljen.

Forrás: baon.hu

Országos ellenőrzést tart a rendőrség az utakon június 14. és 20. között – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata. Az idei évben is uniós szintű közlekedési ellenőrzési akciót hirdet az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata. A razziában a magyar rendőrség is részt vesz, idén még hat alkalommal. 

Ellenőriznek teherjárműveket, ittas vezetést, biztonsági övek és gyerekülések használatát, valamint azt is, hogy a sofőrök csinálnak-e valamilyen figyelemelterelő dolgot – például mobiltelefon-használat – vezetés közben.

Június 14–20. között célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő embereket szűrik ki.

A következő akció júliusban lesz, amikor a teherautókat és a buszokat fogják ellenőrizni, kiemelt figyelmet fordítva a járművek szabályosságára, a megfelelően rögzített rakományra, tengelyterhelésre vagy buszok esetében a biztonsági felszerelésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában