Bulvár-celeb

2023.06.27. 10:02

Ebből baj lehet: L.L. Junior kirakta a netre meztelen kislánya fotóit

Egy kiberszakértő elmagyarázta, miért nem jó ötlet ilyet csinálni.

MW

Fotó: Máté Krisztián

L.L. Junior és kislánya, Lili néhány napja a medencében hűsöltek, a nyári pillanatokról az énekes Instagramra is posztolt néhány fotót.

 

A követőknek azonban azonnal feltűnt, hogy a kislányon még fürdőruha sem volt, és rengetegen figyelmeztették is Juniort, hogy nagyon veszélyes ilyesmit csinálni.

A Bors megkérdezett egy kiberszakértőt, aki elmagyarázta, miért is probléma ez. 

Keleti Arthur, az Informatikai Biztonság Napja alapítója elmondta, ha egyszer valamit feltettünk a netre, mindennek megmarad a digitális lábnyoma, amit már lehetetlen letörölni. 

A szakértő szerint már az sem teljesen biztonságos, ha akár csak saját telefonunkkal vagy bármilyen digitális eszközzel készítünk fotókat a meztelen gyerekünkről – ezekhez az eszközökhöz ugyanis hozzáférhetnek mások is.

Ha pedig mi magunk meg is osztjuk a fotókat, azok szinte rögtön a dark webre vagy más zárt hálózatba kerülnek, ahonnan pedig a bűnözők is kedvükre válogathatnak – ez ezért is hatalmas felelőtlenség. 

Főleg akkor, ha tisztában vagyunk az Interpol rémisztő információjával, miszerint a pedofil oldalakon fellelhető tartalmak mintegy 16 százaléka ilyen, közösségi médiából „átvett” kép. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában