Szívszorító

2022.07.04. 08:58

Erre költhetik VV Fanni millióit

A nyomozás során lefoglalt 4,9 millió forintra a szülők nem tartanak igényt, a legutóbbi tárgyaláson azonban különös ötlet merült fel, hogy mire fordíthatnák ezt az összeget.

Novozánszki Fanni szülei az utóbbi években a poklok poklát élték át. A lányuk elvesztése miatti fájdalmukat csak tetézi, hogy nem adhatták meg számára a végtisztességet, mivel a holtteste máig nem került elő. A nyomozás során újra és újra át kellett élniük, hogy Fannit milyen körülmények között érhette a halál. Kijelentették, hogy a gyermekük által hátrahagyott pénzt nem szeretnék átvenni.

Pénteken a vádlott szólalt fel a tárgyaláson  Fotó: Móricz István

Mivel a tárgyalássorozat részletei nyilvánosak voltak, így több magánszemély is élt a lehetőséggel, hogy az üggyel kapcsolatban kinyilatkoztassa a véleményét. F. Katalin az ügyész részére küldött levelében különös felajánlást tett a szülőknek. Arra kérte az ügyészt, tudassa a Novozánszki szülőkkel, hogy a beleegyezésük és felügyeletük mellett méltó emléket szeretne állítani a lányuknak. Saját erőforrás híján mindezt a lefoglalt pénzből tudná megvalósítani, az ügyvédjük közreműködésével. A bírónő a legutóbbi tárgyalás kezdetekor felolvasta F. Katalin levelét, melyben ezt áll:

“Régóta bántalmazott nő vagyok (...) Nagyon megérintett a hallgatóságként megtapasztalt ügy. Kérem Önt, hogy a rendőrség által lefoglalt összeg átruházására a szülők engedélye után szíveskedjenek intézkedéseket tenni, ítéletbe foglalni. Fannihoz hasonló bántalmazásokat sem én sem más nem érdemel meg és nem tűrhet el. Az ő sorsa nem merül a feledés homályába.”

Az elhangzottakat követően a tárgyalóteremben ülő ügyvédek elismerően bólogattak az ötlet hallatán, így nagy esély van arra, hogy a közeljövőben Fanni tiszteletére kézzel fogható, örök emléket állítsanak - írja a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában