Gazdaság

2016.12.14. 13:48

Négymilliárd forint a békéscsabai ipari park fejlesztésére

Négymilliárd forintot csoportosít át a kormány az idei költségvetésben a békéscsabai ipari park fejlesztésére - olvasható a Magyar Közlönyben megjelent keddi kormányhatározatban.

MTI

A békéscsabai ipari park fejlesztése a Modern városok program része, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök és Szarvas Péter (független) polgármester írt alá áprilisban. Akkor pontos forrást nem határoztak meg.
   
"Egy ilyen mértékű iparipark-fejlesztés nagyon fontos előrelépés lesz városunkban, hiszen jelentősen hozzájárul a város és a térség gazdasági erejének erősödéséhez, és jelentős munkahelyteremtést is eredményez" - írta Szarvas Péter közösségi oldalán.

A Modern városok programban egyebek mellett új hűtő-, fagyasztó- és feldolgozó üzem, valamint egy paradicsomsűrítmény- és zöldségszárító üzem létrehozásáról, nyomdaipari képző központ létesítéséről, Magyarország várhatóan egyik legnagyobb vásárterének kialakításáról, továbbá a békéscsabai reptér fejlesztéséről állapodtak meg.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a zalaegerszegi ipari park fejlesztésére 5,7, a nagykanizsaiéra csaknem 3, az érdire 2,8, a nyíregyháziéra pedig majdnem 2,9 milliárd forintnyi forrást csoportosít át a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!