Gazdaság

2012.05.08. 17:47

Tízéves a Széchenyi Kártya

Az elmúlt évtizedben 22 milliárd forint tőkéhez jutottak a Békés megyei vállalkozások a Széchenyi Kártyának köszönhetően.

M. P. M.

— 2002-es bevezetése óta a Széchenyi Kártyának köszönhetően több mint 1000 milliárd forint jutott el a honi kis- és középvállalkozásokhoz — hangzott el kedden Békéscsabán, annak az országjáró rendezvénysorozatnak az egyik állomásán, melyet a Széchenyi Kártya Program tizedik évfordulójának apropóján tartottak.

Kiderült, az eltelt egy évtized alatt a hiteligénylések száma országszerte meghaladta a 218 ezret, eddig több mint 162 ezer hitelügylet jött létre. Békés megyében 5600-an igényeltek Széchenyi Kártyát, a kihelyezett hitel összege több, mint 22 milliárd forint.

A rendezvényen Juhos János, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) alelnöke sikertörténetnek nevezte a programot, mondván egy kezdeményezés kapcsán sem áramlott még ennyi pénz a honi gazdaságba.

— A Széchenyi Kártya megjelenése előtt hiányzott a tőke, a program elindulását követően ugyanakkor megvalósult ennek a szektornak a gyors és olcsó forráshoz jutása — hangsúlyozta az alelnök, aki felhívta a figyelmet a folyamatos fejlődésre is.

Szavait Félegyházi Éva, a KA-VOSZ Zrt. projektmenedzsere is megerősítette. Előadásában bemutatta a Széchenyi Kártya Program elindulásának előzményeit, kitért a hitelkonstrukciók részleteire. Hangsúlyos elemként szerepelt mondandójában, hogy az évek előrehaladtával egyre több pénz- és hitelintézet csatlakozott partnerként a programhoz.

Félegyházi Éva elmondta, az idei évtől két új terméket is bevezettek, mindkét konstrukció, a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel és a Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel egyaránt a kis- és középvállalatok uniós pályázatokon való indulását segíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!