Gazdaság

2010.11.01. 19:08

A ménesbirtok sorsáról is tanácskoztak

Egyebek közt a Mezőhegyesi Ménest is érinti a formálódó nemzeti lovas program, melyről a napokban tartottak konferenciát.

BEOL

Készül az új nemzeti lovas program, melynek kapcsán a közelmúltban konferenciát tartottak a parlamentben. Az előadók között szerepelt Baranyai László, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) elnök-vezérigazgatója is. Az MFB gyakorolja a tulajdonosi jogokat többek között a Mezőhegyesi Állami Ménes Kft. felett. Az állami bankhoz tartozik a bábolnai ménes, a Kincsem Park és a Nemzeti Lóverseny Kft. is.

— Baranyai László az állami ménesek nehéz anyagi helyzetéről is beszélt. Hangsúlyozta, a lovas ágazat fontos, például a vidékmegtartó képessége miatt — mondta a tanácskozáson ugyancsak résztvevő Pap István, a Mezőhegyesi Állami Ménes Kft. ügyvezetője.

Az MFB elnök-vezérigazgatója azt is taglalta, a jelenlegi állapotban nem tarthatók fenn az állami ménesek. A felszámolás vagy az ágazat újrastrukturálása a két alternatíva.

— Az MFB vezetője leszögezte, a felszámolás nem vállalható — folytatta Pap István. Ez azt jelzi, a bank és a nemzeti lovas program céljai összhangban vannak.
K. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!