Ez a lépcsőfok már túl magas volt Marokkónak

Elismerte Walid Regragui, a katari labdarúgó-világbajnokság szerdai elődöntőjében vesztes marokkói válogatott szövetségi kapitánya, hogy a címvédő francia együttes már túl nehéz feladat volt számukra. Mint mondta, ,,ez a lépcsőfok már túl magas volt.”

Beol.hu

Büszke arra, amit a tornán elértek /Fotó: MTI/EPA/

A szakember a 2-0-ra elbukott találkozóról elmondta: büszke arra, amit csapata a tornán eddig elért.

„El kell ismernünk, hogy ez a lépcsőfok már túl magas volt. Nem a kvalitások vagy a felkészültség, hanem a fizikum miatt. Több játékosunk már a vb elejétől hatvan-nyolcvan százalékos fizikai állapotban volt, mégis képesek voltunk elődöntőbe jutni. Gratulálunk a francia válogatottnak, amely nagyszerű csapat, és a kis különbség ellenére is képes nyerni. Mi minden tőlünk telhetőt megtettünk, nyílt csatára kényszerítettük őket” – közölte. 

„Fel kell dolgozzuk ezt a vereséget. Nagyon közel voltunk egy még nagyobb bravúrhoz, csak hiányoztak azok a nüánszok, amelyek világbajnokká tesznek. Gondolok itt a keret mélységére vagy a jobb formára. Ezekre nem voltunk képesek megoldást találni. Azonban így is maradéktalanul büszke vagyok, mert szívvel-lélekkel játszottunk, és az utolsó leheletünkig küzdöttünk” – mondta.

Kiemelte: jó képet mutattak a marokkói, valamint az afrikai futballról, bebizonyították, hogy még ezen a szinten is képesek felvenni a versenyt bárkivel. „Csak most nem jött össze, hogy minderre még jobban ráerősítsünk” – nyilatkozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!