Labdarúgás

2022.12.19. 11:23

Pásztor József szerint ez a döntő volt eddig a legjobb

Az elődöntők után kérdeztük utoljára Pásztor Józsefet, aki akkor kijelentette, hogy a két esélyesebb csapat az argentin és a francia vívja majd a finálét a 22. katari labdarúgó világbajnokságon. A fináléról kijelentette: minden volt ebben a mérkőzésben, ami a foci sava-borsát adja.

Pásztor József szerint azért is szép a futball, mert kiszámíthatatlan Fotós: MW

A Békéscsabai Előre 1912 szakmai tanácsadója nem titkoltan argentin győzelmet várt. Nos, beigazolódtak a reményei, egy hihetetlenül izgalmas, fordulatos döntő végén tizenegyesekkel a dél-amerikaiak diadalmaskodtak.

– Minden volt ebben a mérkőzésben, ami a foci sava-borsát adja. Nyolcvan percig egyoldalú volt, ám két perc alatt megfordult minden. Ilyen a futball, ezért is szép, mert kiszámíthatatlan – mondta a csabaiak legendája. – A hosszabbításban már egálban voltak a csapatok, bármelyik nyerhetett volna. Ha a hosszabbítás végén Messi bombáját nem védi bravúrral a francia kapus, már akkor eldőlhetett volna a trófea sorsa és az argentin klasszis szempontjából ez lett volna az igazi végszó! Sok vb-döntőt láttam már az életemben, de ez a mostani az első helyen van. Néztem a képeket a Buenos Aires-i obeliszknél tartott ünneplésről és elmondható, hogy az argentinok milyen szépen, kulturáltan tudták megünnepelni ezt a nagy győzelmet. Nagyon szeretik a futballt Argentínában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!