Beol podcast – Brazil-francia döntőben bízik Verasztó Lajos sportújságíró

Vasárnap 17 órakor a Katar-Ecuador találkozóval rajtol el a labdarúgó-világbajnokság. Az, hogy a résztvevő 32 válogatott közül melyik ül fel a trónra a seregszemle végén és emelheti a magasba a kupát, 64 mérkőzést követően december 18-án dől el. A mostani seregszemle több szempontból is érdekes, és arról, hogy mely csapatok lehetnek esélyesek a végső győzelemre is, Verasztó Lajossal, a Békés Megyei Hírlap nyugalmazott sportrovat-vezetőjével beszélgetett Licska Balázs újságíró.

L. B.

Verasztó Lajos sportújságíró

Fotó: Für Henrik

Verasztó Lajos szerint azért is érdekes a mostani, nekünk téli világbajnokság, mert a nemzeti bajnokságokból szinte beesnek a játékosok a válogatottakba. Hollandia szerinte messzire juthat és meglepetést okozhat, ugyanakkor a négy évvel ezelőtti tornán villogó horvátok szerinte most csalódást keltenek majd.

Úgy véli, elképzelhető akár egy dél-amerikai döntő is a brazilokkal és az argentinokkal, de egy európai is a spanyolokkal és a franciákkal. Abban bízik ugyanakkor, hogy megismétlődik az 1998-as finálé, hogy a címvédő Franciaország és a torna nagy esélyesének tartott Brazília játssza majd a döntőt – az olaszok hiányában egyébként ő ennek a két válogatottnak szurkol.

Szerinte villoghatnak majd a fiatalok a tornán – mint a brazil Vinícius Júnior, a spanyol Pedri és Gavi, a német Musiala –, és beszélt a nagy lemaradókról is, akik sérülés miatt nem utazhatnak Katarba: belőlük is össze lehetne állítani egy igen ütőképes csapatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!