Fehér fogott fegyvert feketére, bilincsben vitték el (videó)

Jillian és Eric Wuestenberget fegyverrel elkövetett garázdaság miatt vádolják, amely négy év szabadságvesztéssel büntethető. Fejenként 50 ezer dolláros (majd 16 millió forintos) váltságdíj fejében szabadulhattak. Egyébként mindkettőjüknek volt fegyverviselési engedélye.

Az egész vita azzal kezdődött, hogy egy fehér és egy fekete találkozott egy gyorsétterem ajtajában – számol be a Magyar Nemzet.

Mikor beléptem volna, jött ki ez a nő, szóval én elálltam az útjából, hogy kiférjen. Erre nekem jött – idézte fel az eseményeket saját szemszögéből a Detroit Newsnak a 15 esztendős fekete Makayla Green. Az öntudatos tinédzser ezután bocsánatkérést követelt, amihez hamarosan erősítést kapott az ordítozáshoz csatlakozó édesanyjától is. Jillian Wuestenberg viszont nem érezte úgy, hogy bármi rosszat követett volna el. A szóváltás gyorsan elfajult, a fehér nőre csakhamar rásütötték: rasszista. A helyzetet majdnem sikerült megmentenie a feleségét higgadtan az autóba ültető Eric Wuestenbergnek.

Mi a francot képzeltek magatokról, kik vagytok? – kérdezte a férj, miközben azt ordították az arcába, „csinálj csak valamit”, és leribancozták a feleségét.

Mikor az autóval elhajtottak volna, az egyik dühöngő fekete többször rácsapott a járműre. Később azzal védekezett, attól félt, el akarták ütni. Jillian Wuestenbergnél viszont ekkor szakadt el a cérna.

Fegyverrel a kezében kipattant az autóból, és pisztolyával fenyegetni kezdte a fegyvertelen fekete anyát és lányát.

Jellemző, hogy az eset során a rendőrség hat bejelentést kapott. Állítólag maga Jillian Wuestenberg is tárcsázta a 911-et, jelezve, hogy fenyegetve érezte magát, és mert két fekete nő kárt tett az autójában. Mások viszont azért riasztották a rendőrséget, mert „egy fehér nő pisztolyt szegez feketékre”.

A fehér nőt végül bilincsben vitték el.

A férjet, aki két mondatot ha szólt az egész vita során – viszont a rendőrség szerint ugyancsak fel volt fegyverezve – kirúgták az Oaklandi Egyetemről, ahol veteránok segítőjeként dolgozott. Kitették abból a demokrata tanácsadói testületből is, amelyben ugyancsak veteránokat érintő ügyekben önkénteskedett.

A detroiti sajtó híradása szerint az érintettek azóta „bujkálnak” a nyilvánosság elől, mert az életük már így is „romokban hever”.

Egy embert tönkretesznek azért, mert valaki rámutat, és három szót mond: te rasszista vagy. Mennyire igazságos ez? – nyilatkozta a pár ügyvédje.

Az ügy országosan is nagy vitát kavart. Abban mindenki egyetértett, hogy fegyvert fogni egy fegyvertelen anyára és lányára helytelen. Rámutattak ugyanakkor, hogy az sincs rendjén, hogy egy teljesen hétköznapi szóváltás egy parkolóban odáig fajul, hogy fegyvert rántanak.

Hozzászólások

SZPONZORÁLT TARTALOM
Online bajnokságra hívja a családokat Kajla, az utazó vizslakölyök
Otthon
Egyre kevesebbet kell a magyaroknak lakhatásra fordítaniuk
kézilabda / 3 perce
Magabiztos békési győzelem született
Hazai pályán játszott felkészülési mérkőzést kedden a békési NB I. B-s férfi kézilabdacsapat, amely az élvonalbeli megmérettetést nem vállaló Mezőkövesdet látta vendégül. A matyóvárosiak negyedórán keresztül tudták tartani a lépést, azt követően a hazai együttes akarata érvényesült, amely magabiztosan, hét góllal győzött a küzdelmes találkozón.
Gyász
" Ha egy könnycsepp gördül végig az arcunkon, Az azért van mert szerettünk és hiányzol nagyon. Bennünk él egy arc, s egy végtelen szeretet, Amit tőlünk soha, senki el nem vehet." GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Mitykó Pál csorvási lakos 2020. július 30-án 64 éves korában hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt. 2020. augusztus 14-én 11 órakor veszünk végső búcsút tőle a csorvási köztemetőben. "Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Pihen a kéz, mely értünk dolgozott." A gyászoló család.
„Csillag volt, mert szívből szeretett, S mi úgy szerettük, ahogy csak lehetett. Elment tőlünk, mint a lenyugvó nap, De szívünkben él, és örökké ott marad.” GYÁSZHÍR Értesítünk Mindenkit, aki szerette és tisztelte, hogy UHRIN GYÖRGY (adagolós) hamvainak elhelyezése 2020. augusztus 15-én (szombat) délelőtt 10 órakor lesz a békéscsabai Felsővégi (Berényi úti) temetőben. Uhrin Család
"Hívták hát elment, neki már nem fogja kezét soha senki meg. Szerető férj voltál drága édesapa, nagyapa, dédtata, bánatos családodnak most az őrangyala. MEGEMLÉKEZÉS Fájó szívvel emlékezünk Vozár János halálának 3. évfordulóján Szerető családja
„ Az édesanyák nem halnak meg, Csak fáradt szívűk pihenni tér.” GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Sipiczki Jánosné született Zsuzsa Zsófia telekgerendási lakos 2020. augusztus 3-án 80 éves korában csendesen megpihent. Temetése 2020 augusztus 8-án 10 órakor lesz a telekgerendási köztemetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak akik utolsó útjára elkísérik és fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
"Az édesanyák nem halnak meg, Csak fáradt szívük pihenni tér." GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk, hogy Andó Jánosné szül. Tóth Mária (BÉKÖT volt dolgozója) békéscsabai lakos 2020. július 30-án, 86 éves korában elhunyt. Temetése 2020. augusztus 7-én 10 órakor lesz a békéscsabai Ligeti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Skoperda Attila az NKM Áramhálózati Kft. békéscsabai régióvezetője 2020. július 29-én, 55 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt. Búcsúztatása 2020. augusztus 6-án 11 órakor lesz a Körösök Völgye Látogatóközpont nagytermében, hamvait a békéscsabai Ligeti temetőben helyezzük örök nyugalomra. Gyászolja Őt családja, barátai, kollégái, ismerősei.
MEGEMLÉKEZÉS Dr. Péter József (1952-2016) Soha el nem múló szeretettel emlékezünk rá. Szerető családja, rokonai, barátai
GYÁSZHÍR Tudatjuk, hogy édesanyám, nagymamám Papp Jánosné született Ferenczi Auróra Emerencia elhunyt. Fia Gyüsz, unokája Dani.
GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk, hogy Nyeste Lajos gyulai lakos 2020. július 28-án 91 éves korában elhunyt. Temetése 2020. augusztus 3-án 13 órakor gyulán a református új temetőben lesz. A gyászoló család
GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk, hogy Kis Antal a békéscsabai Faáru és Háztartási cikkek boltjának volt üzletvezetője 77 éves korában elhunyt. 2020. július 31-én 13 órakor veszünk végső búcsút tőle a gyomai Köztemetőben. A gyászoló család
GYÁSZHÍR A gyászoló család tudatja mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BALATONI ISTVÁN LÁSZLÓ villanyszerelő végső nyugalomra helyezése 2020. augusztus 3-án 10 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak.
GYÁSZHÍR Megtört szívvel tudatjuk, hogy drága édesanyánk, nagymamánk, dédikénk és ükmamánk Berecz Lajosné szül. Dohányos Dorottya békéscsabai lakos életének 87. évében türelemmel viselt betegség után elhunyt. Navždy bude v našich srdciach! A gyászoló család
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Szilágyi Istvánné Békéscsaba, Kazinczy Ltp 22 sz. alatti lakos 2020. július 12-én, 87 éves korában elhunyt. Felejthetetlen halottunktól szűk családi körben vettünk búcsút. A gyászoló család.
GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk, hogy László Borbála (BMRFK polgári nyugdíjasa) békéscsabai (volt gyulai) lakos 2020. július 9-én, 87 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. július 29-én 9.30 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
"Nem vársz már minket ragyogó szemekkel, Nem örülsz már nekünk szerető szíveddel, De bennünk él egy arc, egy végtelen szeretet, Amit tőlünk soha senki el nem vehet. Telhetnek hónapok, múlhatnak évek, Szívből szeretünk, s nem felejtünk Téged." MEGEMLÉKEZÉS Fájó szívvel emlékezünk Bencsik György békéscsabai lakos halálának 5. évfordulóján. Szerető családja.
" A múltba visszanézve valami fáj, valakit keresni, aki nincs már. Nélküled szomorú üres a ház, még most sem tudjuk elhinni, hogy 10 éve örökre itt hagytál. Míg élek sírodra viszem a virágot. mert veled temettem el a boldogságot." MEGEMLÉKEZÉS Soha el nem múló szeretettel emlékezünk Zahorán Andrásra Szerető felesége két fia és családja.
" Egész teste fájdalom volt, Egész lelke szeretet. Az súlyától földbe hajolt, Ez a mennybe sietett. Fényes lelkének a mennyben Jobb is, mint e földi szennyben, Ott van igazi hazája, Kedveseit oda várja." MEGEMLÉKEZÉS Fájó szívvel emlékezem Schäfer Mihály halálának 10. évfordulóján. Felesége.
"Az Édesanyák nem halnak meg, Csak fáradt szívük pihenni tér." Gyászhír Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Sütő Istvánné szül. Hegedűs Éva Mária Újkígyós Széchenyi u. 41 szám alatti lakos életének 75. évében csendesen megpihent. Temetése 2020. július 23-án 15 órakor lesz az újkígyósi temetőben. A gyászoló család
"Ami neked csend és nyugalom, Az nekünk örökös fájdalom." GYÁSZHÍR Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, hogy Pál Benjáminné szül. Galambos Lenke békéscsabai lakos 92 éves korában csendesen megpihent. Temetése 2020. július 24-én 9 órakor lesz a békéscsabai Mokry utcai református temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Ilovszki László József békéscsabai lakos 2020. július 15-én, 70 éves korában váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. július 27-én 15 órakor lesz a békéscsabai Tompa utcai evangélikus temetőben. A gyászoló család
Sorozat / 15 perce
Száraz Dénes a valóságban is mintaapa
Idealizált változat / 30 perce
Raffaello nem szerette az orrát, ezért retusálta azt önarcképein
Évforduló / 49 perce
Húsz éve süllyedt el a Kurszk
fejlesztés / 54 perce
Teljesen megújul a békési Puskaporos-tó
Papp Gábor
életmód / 1 órája
A magyarok jelentős része szingli
politika / 1 órája
A tisztességes baloldal egyben nemzeti is