Problémás frigy

2018.08.12. 07:00

Elhalasztották a japán hercegnő esküvőjét

Akihito császár legidősebb lányunokájának szülei kikötötték, hogy az esküvő előtt rendezni kell a vőlegény édesanyja és volt élettársa közötti pénzügyi vitát.

A vőlegény családja körüli anyagi problémák miatt halasztották el Mako japán hercegnő hivatalos eljegyzését és esküvőjét. Februárban, amikor a császári palota bejelentette az eljegyzés és az esküvő elhalasztását, cáfolták, hogy annak köze lenne a japán sajtó által már korábban megszellőztetett anyagi természetű botrányhoz a közrendű vőlegény családjában. A császári udvar hivatala akkor azzal indokolta a halasztást, hogy nincs elég idő a szükséges előkészületekre.

A menyasszony szülei, Akisino herceg és felesége, Kiko hercegnő közölte a vőlegénnyel, Komuro Keivel, hogy nem tarthatják meg az esküvőt az ügy rendezése nélkül. Az anyagi természetű vita a vőlegény édesanyja és volt élettársa között alakult ki, utóbbi finanszírozta ugyanis a fiatalember jogi tanulmányait. A férfi visszakövetelte a négymillió jent (9,2 millió forintot), amelyet állítólag kölcsönadott, az anya szerint viszont a pénzt adományként kapták.

Akisino hercegék arra is megkérték a vőlegény családját, hogy álljanak a nyilvánosság elé és magyarázzák meg a történteket, de mindeddig ez nem történt meg.

Arra is kérték a vőlegényt, hogy álljon elő egy tervvel a karrierjét illetően, amelyet a hivatalos eljegyzés és esküvő feltételéül szabtak

- közölte a családhoz közel álló forrás.

A kérés után Komuro úgy döntött, három évre az Egyesült Államokba utazik, hogy további jogi tanulmányokat végezzen a New York-i Fordham Egyetemen. Komuro szerdán érkezett New Yorkba, de tanulmányai után szándékában áll visszatérni ahhoz a tokiói ügyvédi irodához, ahol 2016 óta dolgozott – mondta a forrás.

A hagyományos eljegyzési szertartás ez évre tervezett időpontját is áttették 2020-ra. Mako hercegnő és Komuro a jövőben is szoros kapcsolatban marad és házassági szándékukat nem változtatták meg – hangsúlyozta a forrás.

Szokatlan Japánban, hogy egy uralkodóházi frigyet úgy halasszanak el, hogy annak oka nem természeti csapás.

A jelenlegi uralkodó apjának, Hirohito császárnak az esküvőjét 1923-ban a Tokiót és környékét romba döntő nagy földrengés miatt halasztották későbbre.

Borítókép: Mako hercegnő. Forrás: AFP / SUAMY BEYDOUN / WWW.AGIF.COM.BR / AGIF

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában