e-sport

2021.01.07. 15:52

Néhány hónap alatt jutott a csúcsra a BEE CS:GO csapata

Februárban indította a Békéscsabai E-sport Egyesület CS:GO csapatát. Azóta sok csere történt, de a mostani lineup stabilnak tűnik.

A hltv.org a világranglista 201. helyezettjeként tartja számon a Békéscsabai E-sport Egyesület CS:GO csapatát. Ez nem kis teljesítmény, főként úgy, hogy a csapat február végén fogja ünnepelni első születésnapját. A csapat menedzsere, Koszecz Atilla komoly terveket dédelget a jövőre nézve.

De talán kezdjük a legelejéről

2020 február 26-án tette közzé Facebook-oldalán az egyesület, hogy megkezdték a közös munkát az addig Dylynyosok néven játszó csapattal...

" data-width="500" data-show-text="true">

">🐝😱🎉A mai nappal közös munkába kezdünk az új CS:GO csapatunkkal, akikkel az idei K&H MNEB CS:GO bajnokságán is találkozhattok! Nagyon izgatottak vagyunk! A csapat és csapattagok bemutatása hamarosan! 🤩🎉🐝

...majd néhány nappal később, március elsején be is mutatták a srácokat.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Szeretnénk bemutatni nektek a BEE CS:GO csapatát!!

🎉🗡🐝🎉🗡🐝🎉🗡🐝🎉🗡🐝🎉

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság keretein belül...

– A Dylynyosok bejutottak a legjobb 8 közé a második szezonban. Ekkor kerestük fel őket, hogy akarnak-e egy egyesületi hátteret. Ők beleegyeztek, így elkezdtünk közösen dolgozni – emlékezett vissza Koszecz Atilla, a csapat menedzsere.

Hamar kiderült, hogy jól döntött az egyesület, amikor bizalmat szavazott a srácoknak.

Mindössze 4 hónapot kellett várni az első sikerre

Március végén kezdődött el a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság. A csapat egészen a 6. helyig menetelt. Érdekesség, hogy a csapatot az a Genesis állította meg, amit már korábban kétszer sikeresen legyőzött a BEE.

Persze azért ezen a mérkőzésen is nagyokat alakított a csapat, elég csupán Flopssss D2 fakapus duplázását visszanézni.

A versenyen nem mellesleg olyan csapatokat győztek le, mint például a LvL Up Esport, a KMK, vagy a WiLD MultiGaming.

Érdemes megnézni a videót, amiben kiválogatták azokat a pillanatokat, amiket a BEE „követett el” a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságon:

– Senki nem ismerte a magyar CS:GO világában ekkor még a csapatot. Fixen 8. helyre jósoltak minket – nyilatkozta Koszecz Attila. – Nagyon pozitív eredménynek tekinthető ez a 6. helyezés, bevallom, hogy mi sem számítottunk arra, hogy idáig eljutunk. Ennek köszönhetően széles körben felfigyeltek az egyesületünkre.

Tagcserék követték az áttörést

A bajnokság után nagy változások következtek a csapatban. Elment Flopssss és Sky, helyükre er9k és RemaiN érkezett.

A tagcseréről a BEE menedzsere decemberben így nyilatkozott az esport1.hu-nak:

„A kisebb nyári szünet után idén ősszel megszerettük volna hosszabbítani a teljes lineuppal a szerződésünk, azonban azzal a feltétellel, hogy az előző szezonnál kicsit több időt fektetünk a CS-be, többet készülünk a versenyekre. Sky-nak és Flopsss-nak sajnos előző szezonban sem volt sok szabadideje, suli/meló miatt így ők tudták, hogy nem tudnának olyan teljesítményt nyújtani, így nem szerették volna folytatni az együttműködést. Teljesen közös megegyezés volt az egész, sokszor fent vannak azóta is ts-en, szurkolnak a csapatnak a meccsek alatt.”

„Fenti okok miatt hamar megkezdtük a keresést, hogy pótoljuk a hiányt. Itt főként Gubira bíztam a keresést, ő hívta er9k-et, aki szívesen csatlakozott hozzánk. Majd Slend-et is megkereste, pár hét erejéig ő is a csapatunk tagja volt, azonban végül mégsem velünk képzelte közép-hosszú távon a karrierjét így ki is lépett. SOS-be kellett egy 5. tag, ugyanis mindez a sok dolog egy héttel a WarmUP kupa előtt és más magyar verseny közben történt. RemaiN-t er9k hívta beugrónak, és a legelső közös meccsünk vele, a Lenovo Legion ellen ment rögtön egy éles mérkőzés keretein belül, ami egész jól sikerült. Bízunk benne, hogy hosszú távon is tud maradni.”

Ahogy az idézett szövegből is kiderült, a következőkben ez az ötös ragadott fegyvert a WarmUP Kupán és a MEB: CS:GO versenyen, ami után bebizonyították, hogy van keresnivalójuk a legjobbak között.

Az év végi berobbanás

November elején minden mérkőzését magabiztosan nyerte a BEE, így a Nemzeti Gaming és Esport Sportszövetség zárt kvalifikációs versenyére is bejutottak. November 19-én a Lenovo Legion Honvéd, a Budapest Five és a Team Plague mellett találták magukat a Final Fourba.

" data-width="500" data-show-text="true">

">😱🥳 CS:GO csapatunk bejutott a MEB final four-jába! Nagy dolog ez nekünk! Gratulálunk srácok, nagyon várjuk a folytatást!🤩

Egy nappal később jelentették be, hogy meghívott csapatként a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság CS:GO WarmUp kupáján is részt vesznek.

" data-width="500" data-show-text="true">

">🤩😱Nagy öröm számunkra, hogy meghívott csapatként, a CS:GO csapatunkkal ott lehetünk a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság...

 

A két verseny párhuzamosan zajlott egymás mellett, a Békéscsabai E-sport Egyesület pedig remekelt mind a két helyen, ugyanis mindkétszer a dobogó második fokáig másztak.

Úgy néz ki, hogy a BEE ekkortájt már meg is találta hazai Nemesziszét a Budapest Five csapatában, ugyanis mind a két alkalommal csupán az ország legeredményesebb csapata gátolta meg abban, hogy aranyérmesek legyenek.

November 29-én kapták az első pofont a srácok a világranglista 50. helyén álló fővárosi csapattól, amikor BO3-ban Nuken 16:4-re győztek a pestiek, Miragen a ugyanennyivel győztek a békéscsabaiak. Végül Dust 2 pályáján dőlt el a mérkőzés, ahol a Budapest Five 16:11-re nyerte meg a mapot és ezzel a győzelemmel a dobogó legfelső fokára állhatott.

A vereség ellenére azért Ultra még két zoom nélküli fejessel villantott, de sajnos brillírozása nem volt elég a győzelemhez.

Persze érdemes a hosszabb összeállítást is megnézni arról, hogy mit alkottak a fiúk a WarmUp versenyén:

" data-width="500" data-show-text="true">

">🎞A következő videó összefoglalja az elmúlt hétvége legizgalmasabb pillanatait, köztük CS:GO csapatunk megvillanásaival.😎🐝

Egyetlen hónapnak sem kellett eltelnie, hogy megismételje a találkozót a két csapat. Ezúttal a már korábban említett MEB: CS:GO versenyén, ahol szintúgy a második hellyel kellett beérnie a Békéscsabai E-sport Egyesületnek.

Ki lehet jelenteni, hogy jelenleg a BEE Magyarország második legjobb CS:GO csapata? – szegeztük a kérdést Koszecz Atillának.

– Szeretnénk azt gondolni, hogy mi vagyunk a második legjobbak országos szinten, de nem mernénk ezt határozottan kijelenteni. Nincsen annyi verseny mögöttünk, hogy ezt bátran lehessen állítani. Én viszont úgy gondolom, hogy a TOP 4-ben benne vagyunk – mondta hírportálunknak a menedzser. – A Honvéd is nagyon erős, és úgy hallottam, hogy hamarosan egy erősebb lineupra számíthatunk tőlük.

A jövőbeni tervek

Elmondható, hogy sikeres évet hagyott maga mögött az egyesület, de a naptár már 2021-et mutat, ami új kihívásokat és egyben lehetőségeket jelent. A múltbéli sikerek után Koszecz Atillát a jövőről faggattuk.

– Nagyon várjuk a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságnak a harmadik szezonját, ugyanis tavaly a hatodik helyen végeztünk, tehát automatikus meghívást kaptunk a megmérettetésre 2021-ben. Egyeztettünk a csapattal és idén szeretnénk megcélozni a dobogót. Ezen kívül szeretnénk a nemzetközi porondon is kipróbálni magunkat, mégpedig az ESEA nyílt kvalifikációs versenyén.

Még sosem jártak Békéscsabán

Bár evidensnek tűnhet, a csapatban még sincs egyetlen békéscsabai, de még csak Békés megyei játékos sem. A BEE tagjai Tataházán, Nyíregyházán, Hajdúsámsonban, Nyírturában, Budapesten élnek, de az egyik tag Németországból csatlakozik be a pályákra.

Atilla elmondta, hogy még egyik játokos sem járt a megyeszékhelyen, de ahogy lesz alkalom rá, egy csapatépítő traininget szerveznek Békéscsabára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!