Atlétika

2023.08.27. 09:18

Márton Anita később hoz végleges döntést

Márton Anita a magyar atlétika egyetlen világbajnoka három lökést mutathatott be a Nemzeti Atlétikai Központban zajló budapesti atlétikai világbajnokságon, a 17,85 méteres selejtezős eredménye nem volt elég ahhoz, hogy bejusson az esti döntőbe. Sokan kérdezik a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club klasszisától, hogy felkészül-e még a 2024-es párizsi olimpiára, vagy – amit soha nem titkolt – befejezi pályafutását.

Gajdács Pál

Márton Anita

Fotó: NS/Árvai Károly

A lelátón két és fél éves kislánya, Luca ott is volt a lelátón, s láthatta édesanyja fellépését, aki végül a 20. helyen zárt.

–Életem egyik legszebb emléke lesz ez a budapesti világbajnokság. Kicsit sajnálom, hogy ez nem a karrierem elején volt, hiszen ez hatalmas löketet tud adni szerintem minden fiatal atléta számára – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek. – Nagyon kemény volt a mezőny. Nem gondoltam, hogy ennyien meg fogják lökni a 19,10-es selejtezőszintet. Nagyon sokat erősödött a női súlylökés mezőnye az elmúlt években, 2017-ben, a londoni vb-n ezzel az eredménnyel, amit most löktem, be lehetett volna jutni a tizenkettes döntőbe – mondta a selejtező után Márton Anita, akinek idén a vb-t követően még két versenye lesz.

Ha az ideihez hasonló eredményeket érnék el jövőre, akkor ki tudnám vívni a párizsi olimpián való indulás jogát – szögezte le Márton Anita. – Úgy érzem, hogy lehet, hogy befejezem a pályafutásomat. Hosszú, huszonhárom éves pályafutást tudhatok most már magam mögött. Van egy két és fél éves kislányom, tehát a prioritások változtak. Gyakorlatilag a legidősebb tagja voltam a mezőnynek, jelez a test, apróbb sérülések, problémák folyamatosan előjönnek, ami eddig nem volt jellemző. Eddig is úgy gondoltam, hogy a kislányom születése után minden nap ajándék, amit eltölthettem az atlétikában. Át kell gondolnom, hogyan tovább, erről majd kicsit később szeretnék teljes, végleges döntést hozni.

Márton Anita beszélt a budapesti atlétikai világbajnokság körülményeiről is:

– Ennyire profi körülmények nagyon kevés helyen voltak, ahol én jártam. A versenytársaimmal is beszélgettem, mindenki azt mondta, hogy kiváló a szervezés. Nem is emlékszem például, hogy lett volna ilyen nagy verseny, amelyik közben hoztak be jeges törülközőket, hogy kicsit tudjunk hűteni magunkat – árulta el Márton Anita.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!