Hitelesség

Papp Gábor

Hiteles szakemberek és személyiségek tudnak fontos kérdéseket közüggyé emelni. Néhány évvel ezelőtt is tudtuk, ismertük a koraszülöttek nehézségeit, de azóta néhány kimagasló és óriási munkát végző, szabadidejét és hétvégéjét sem sajnáló egyéniségnek köszönhetően a súlyának megfelelő témává vált. 

Még ma is hihetetlennek tűnő megyei összefogással sikerült megvásárolni a viharsarki koraszülöttmentő-autót, ami azóta csaknem 900 alkalommal indult útnak, 855 alkalommal segített a kiváló szakembereknek és önkénteseknek köszönhetően. S persze az autó beszerzése után ott volt, ott van a következő lényeges feladat, a jármű működtetése, amihez legalább akkora összefogásra van szükség, mint korábban a mentő megvételéhez. Itt pedig megint előjött a hitelesség kérdése, nagyon sokan támogatják a jó ügyet, sokan utalnak, sokan fizetnek ki egy-egy utat. Teszik ezt azért, mert hisznek az ügyben, hisznek azokban, akik a koraszülöttek ügyét képviselik, hisznek abban, hogy azok mellé kell állni, akik az alapítványban egyetlen fillér ellenszolgáltatás nélkül végzik a dolgukat. 

Napjainkban Magyarországon minden tizedik-tizenegyedik gyermek koraszülöttként jön a világra. A babáknak szükségük van az orvosokra, az egészségügyi szakemberek tudására, de később szükség van a különböző szolgáltatásokra, a támogató és elfogadó közegre. Ennek létrejöttében pedig ugyanolyan szerepük van a hiteles személyiségeknek, mert nélkülük ez sem működne, ez sem jöhetett volna létre.