Sport

2007.08.07. 13:44

Aerobik: szarvasi siker Los Angeles-i világkupán

A szarvasi Blue Gym Aerobik Egyesület versenyzői két arany- és egy bronzéremmel tarsolyukban térhettek haza a Los Angeles-i ANAC Világkupa viadalról, ami természetesen a klub és a lányok eddigi legnagyobb sikerének tekinthető.

B.M.

A Gulyás Mercédesz, Pálinkás Fanni és Varga Virág által alkotott UP II-es (15—17 évesek) trió, valamint a Szalbot Orsolyával, Kapás Ágnessel és a honvédos Bucsánszki Lindával kiegészülő csoport a dobogó legmagasabb fokára állhatott az eredményhirdetéskor, míg a 12—14 évesek egyéni versenyében induló Pásztor Mariann harmadik helyen zárt az 54 tagú mezőnyben.

S, hogy betekintést kapjunk a nem éppen hétköznapi út, úgymond kulisszák mögötti történéseiről, dr. Hajzer Ildikó egyesületi elnököt kértük az élmények felelevenítésére.
— New Yorkig tizenegy órát repültünk, egy átszállást követően pedig újabb ötöt — kezdett bele a Blue Gym vezetője. — Ottani idő szerint éjjel féltizenegykor szálltunk le, majd nyomban megnéztük Las Vegast. Kellemes volt, mert hajnali két óra lévén senki nem volt az utcákon. Ezután beültünk a bérelt buszba és elmentünk a verseny helyszínére Los Angelesbe, ahol elfoglaltuk a szállodai szobáinkat, és megpróbáltuk kipihenni a közel kétnapos utazás fáradalmait.

Erre nem túl sok idejük volt a lányoknak. Az első nap a bírák által is megnézett kötelező edzéssel telt, ahol egy teljes gyakorlatot kellet bemutatniuk. Ezt követően jöttek soron az elődöntők, majd végül a finálé.
— Európából olasz, francia, német, spanyol, bolgár, osztrák és magyar sportolók voltak ott a mezőnyben, a tengerentúlról pedig Kína, Japán, Dél-Korea, Mexikó, Brazília, Honduras, Argentína, Venezuela és Új-Zéland képviseltette magát a házigazdák mellett. Magyarországot egyébként rajtunk kívül a Budapesti Honvéd versenyzői képviselték, és jól jelzi a sportágban uralkodó áldatlan hazai állapotokat, hogy még a szövetségünk tagdíját is nekünk kellett befizetnünk ahhoz, hogy versenyezni tudjunk — tette hozzá érthető cinizmussal dr. Hajzer Ildikó.

Magáról a versenyről dióhéjban már beszámoltunk a bevezetőben, az elnök asszony azonban a részleteket is elénk tárta.
— Pásztor Mariannak talán élete legjobb gyakorlatával sikerült dobogóra állnia a több mint félszáz induló közül. A Gulyás Mercédesz, Pálinkás Fanni, Varga Virág UP-kettes triónk is remekül bírta az iramot: elsőként jutott a fináléba, és ezt meg is tudták tartani. Ebben a korosztályban ugyancsak a legmagasabb pontszámmal lett döntős a Gulyás Mercédesz, Pálinkás Fanni, Varga Virág, Szalbot Orsolya, Kapás Ágnes és a budapesti Bucsánszki Linda által alkotott csoportunk, amely azt követően szintén Világkupa-győztes lett. Természetesen mindannyian nagyon büszkék és meghatottak voltunk, amikor háromszor felhangzott a magyar himnusz, mivel Linda nyerte az egyéni versenyt. Somogyi Nikolett, aki edző és versenyző is volt, a felnőttek között egy kitűnő gyakorlattal zárt a középmezőnyben.
A két edző, Szloboda Éva és Somogyi Nikolett tehát kiváló munkát végzett, persze a szép sikerek elérése érdekében a lányok is rengeteget dolgoztak. Ezek után nem csoda, hogy a megérdemelt jutalmuk sem maradt el.

— A Világkupát követően igyekeztünk alaposan feltérképezni a környéket — fedte fel a „prémium” részleteit dr. Hajzer Ildikó. — Több tucat nevezetességet felkerestünk, így Los Angelesben jártunk többek között Disneylandben, az Universal filmgyár stúdiójában, a Queen Mary hajón és a Csendes-óceán partján, Santa Monikán, ahol a híres Baywach-sorozatot forgatták. Ezután visszatértünk Las Vegasba, ahol szintén felkerestünk néhány nevezetességet. Jártunk a Hoover Dannál, a világ egyik legnagyobb vízierőművénél a Grand-kanyon szélén, vagy a Moohave-tónál a nevadai sivatag közepén, amelynek 28 Celsius-fokos vízében jót fürödtünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!