Sport

2007.04.29. 23:26

A gólgyártásban főleg a védők jeleskedtek

Békéscsaba 1912 Előre SE—Karcag 4—1 (2—0) NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 400 néző. V.: Nagy R. (Márkus, Demeter).

BEOL

Békéscsaba: Such — Szenti, Brlázs, Tóth-Kovács, Bogdán (Juhász, 76.) — Okos (Cseke, 71.), Szilágyi, Dobi, Horváth — Pozsár, Lengyel (Kocsis D., 56.). Vezetőedző: Csató Sándor. Karcag: Banó — Lajkovics, Kocsis M., Ramos, Donka — Ulviczky, Kádár G., Papp (Bodor, 63.) — Repjuk, Kocsis I. (Tóth L., 51.), Domokos. Vezetőedző: Sándor István.
Sárga lap: Donka a 31., Lajkovics a 38., Dobi az 54. percben.
Kiállítva: Ulviczki a 49. percben.

12. perc: a vendégek térfelének felénél a jobb oldalvonalhoz közel szabadrúgáshoz jutottak a csabaiak. Pozsár belőtt labdáját Tóth-Kovács a 11-es ponton állva laposan megpörgette, a labda a jobb kapufa tövéről vágódott a hálóba, 1—0.
44. perc: egy szabadrúgást Pozsár ismét jobbról emelt be, a védők kirúgták a labdát, ami éppen újra Pozsár előtt landolt. A csabaiak támadója ismét beemelt, Bogdán remekül bújt ki a védők közül és 9 méterről a kifutó kapus fölött a kapuba fejelt, 2—0.
49. perc: Ulviczki a kiugró Okosnak becsúszott, majd belerúgott, ezért a vendégek középpályása a kiállítás sorsára jutott.
58. perc: Pozsár 30 méterről egy szabadrúgást nem a fejekre lőtte be, hanem a jobb sarkot célozta meg. Banó kapus vetődött, de a melléről, illetve a kezéből kipattant a labda, Brlázs ott termett és két lépésről a hálóba vágta, 3—0.
60. perc: a 16-os bal sarka előtt egy lépéssel szabadrúgáshoz jutottak a karcagiak. A labdát Domokos nagy erővel a bal alsó sarokba vágta, 3—1.
83. perc: Pozsártól kapott labdával Cseke jobbra kisodródva is megcélozta a kaput, a labda a jobb kapufa tövéről pattant az ellenkező sarokba, 4—1.
Végre egy viszonylag nagy gólkülönbségű győzelmet könyvelhetett el a Békéscsaba. Jól is játszott a csapat nagyobb része, sokat veszélyeztették Banó kapuját. Azért tanulságai is voltak a szombati 90 percnek, amelyek egyike, hogy a házigazdák góljai közül hármat védők szereztek, s ugyancsak érdekesség, hogy a legtöbb találat szabadrúgást követően esett. Igazi akciógólt ezért nem is láthattunk. Bár ez sem von le semmit abból, hogy jól szórakozhatott a közönség, hiszen helyenként látványos volt a játék és ez már jobban hasonlított a futballra, mint az eddigi többi tavaszi hazai mérkőzés. Jó: Such, Brlázs, Tóth-Kovács, Bogdán, Pozsár, Szilágyi, ill. Lajkovics, Kádár G., Domokos.
Csató Sándor: — Nagyon nehéz mérkőzésen szereztünk számunkra nagyon fontos pontokat. Sándor István: — Hatszor álltunk szemben a kapussal, a helyzetek kimaradtak, jött a kiállítás és elúszott a hajó.
n Jávor Péter—Verasztó Lajos

Ezek is érdekelhetik