Sport

2016.01.19. 16:03

Példaértékű együttműködés immáron tíz éve

Tavaly nyáron a 10. szponzori szerződést írta alá a békéscsabai női kézilabda klub és a Budapest Bank, s ilyen hosszú kapcsolat hazai szinten is ritkaságszámba megy.

Gajdács Pál

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE több eseménnyel kíván emlékezni az elmúlt 10 esztendő eredményeire. A sorozat nyitányaként kedden a békéscsabai városi sportcsarnokban fotókiállítást rendeztek, melynek sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitójára az Előre NKSE felnőtt csapata is eljött. Az újságkivágásokon a 2009-es és 2012-es nagy sikerek beszámolóit olvashatta az akkori csapatban szerepelt Leposava Glusica, vagy Zöldi-Tóth Kata és a jövő — remények szerint — hasonló sikereket kiharcoló fiataljai, Terenyi Bianka, Walfisch Mercédesz és társaik.

A tájékoztatón Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank operációs és minőség-, a békéscsabai Bankműveleti Központ vezetőjét büszkeséggel töltötte el, hogy az elmúlt tíz évben a bankja neve mindig ott szerepelt az Előre NKSE mezén. Előbb névadó szponzorként, majd amolyan csendestársként mindig a csapat mellett állt akkor is, amikor a bankszektor nehéz időket élt meg. Az elmúlt években 180 millió forintot költöttek szponzorációs célokra.

— Szeretnénk a jövőben is partnerek maradni nemcsak a sport, hanem a város életében is — tette hozzá Lasetzky Frigyes.

Opauszki Zoltán, a békéscsabai önkormányzat fejlesztési tanácsadója szerint örömteli, hogy a megnyitót egy bajnoki győzelem (a lila-fehérek szombaton 28—23-ra győztek a Vác ellen) tarthatják meg.

— A csapat által elért sikerek nem valósulhattak volna meg, ha a Budapest Bank nem áll a csapat mellett — jegyezte meg Opauszki Zoltán, aki a klub vezetőivel együtt megköszönte a bank segítségét. — Fontos az a szemlélet, amit nemcsak a sport, hanem a civil élet támogatásában tanúsítanak.

Szabó Károly klubelnök — felelevenítve a korábbi eredményeket, az NB I-ben a kétszeri négy közé jutást, a 2008-as ifjúsági és a két évvel ezelőtti junior bajnoki első helyet megjegyezte, hogy ezek az eredmények kötelezik a klubot.


— Remélem, hogy a jelenlegi csapatnak is hitet és önbizalmat adnak a korábbi eredmények — tette hozzá Szabó Károly.

Fülöp Csaba, az ENKSE gazdasági vezetője elmondta, hogy a bankkal való együttműködés nemcsak szakmai, hanem emberi értékeket is hordoz. Egyedülállónak nevezte, hogy az ENKSE négy egymást követő szezonban szerepelhetett a nemzetközi kupákban. A jubileumi programsorozat részeként tavasszal „10 év, 10 kívánság” mottóval meghirdetett pályázat kapcsán népszerűsítik óvodákban, iskolákban a sportágat és teljesítik a gyerekek kívánságait. Tovább fejlesztik az infrastruktúrát, az öltöző-komplexum, a bal oldali lelátó, a játékvezetői öltözők után a sportcsarnokban további helyiségeket szeretnének felújítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!