Sport

2015.08.15. 19:48

Megtört a csabaiak gólcsendje Felcsúton

A Békéscsaba 2-1-re nyert a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában, szombaton Felcsúton. A csapat ezzel megszerezte első pontjait a szezonban.

V. L.

Puskás Akadémia—Békéscsaba 1912 Előre 1—2 (1—0)
NB I-es bajnoki mérkőzés, Felcsút, Pancho Aréna, 941 néző. V.: Németh Á. (Király, Szalai D.). Puskás Akadémia: Pogacsics — Fiola, Fodor F., Kelic, Dinjar — Pauljevic, Polonkai (Pintér B., a 71.) — Sallai, Márkvárt, Pekár — Lencse (Tischler, a 46.). Vezetőedző: Robert Jarni. Békéscsaba: Mursits — Bényei, Koszó, Balog Zs., Fabio — Korudzsiev, Piermayr — Calvente, Szilágyi P. (Spitzmüller, a 83.), Laczkó — Punosevac. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Sárga lap: Calvente, a 11., Laczkó, a 39., Tischler a 89., Fodor F. a 92. percben. Szögletarány: 9:2 (5:0).

12. perc: Márkvárt lőtt egy visszapattanó labdát 12 méterről a csabai kapuba, 1—0. 
53. perc: Fabio beadása után Szilágyi P. fejelt közelről a kapuba, 1—1.
57. perc: Punosevac centerezése után Bényei lőtt közelről a jobb sarokba, 1—2.  

Az első percek kiegyenlített játéka után a 7. percben Lencse lőtt az ötösről mellé. A házigazdák vezetőgólja után 13. percben ismét Lencse veszélyeztetett. Előnye birtokában magabiztosan futballozott a Puskás Akadémia. A 29. percben ismét Lencse került nagy helyzetbe, és ezúttal a kifutó Mursitsba lőtte a labdát. A 40. percben Pekár lőtt kapura 24 méterről egy szabadrúgást, Mursits a bal felső sarokból ütötte ki bravúrral a labdát. A 43. percben egy jobboldali beadás után Punosevac fejelt fölé. Egy perccel később Korudzsiev szabadrúgása után a kapu tetején landolt a labda. Az első félidőben végig a hazaiak irányították a játékot, megérdemelten vezettek. 

Fordulás után a 47. percben Fabio beadása után Punosevac fejelt 12 méterről, Pogacsics óriási bravúrral ütötte szögletre a labdát. Az 53. percben Szilágyi Péter fejjel gólt szerzett, ezzel megszakadt a békéscsabaiak 377 perces gólcsendje. Öt perccel később már a liláknál volt az előny. Ezt követően a Puskás Akadémia megpróbált egyenlíteni, de a lila-fehérek visszaverték a házigazdák erőtlen akcióit. A vendégek jól védekeztek, és ügyes kontrákat vezettek. A játékvezető négy percet hosszabbított, amelyben Fodor F. kapott sárga lapot.

Ellentétes félidőket hozott a mérkőzés. Az elsőben a hazaiak irányították a játékot, és a gólon kivíül több nagy helyzetet kihagytak. Fordulás után a Békéscsaba jobban játszott, helyzeteket alakított ki, és öt perc alatt fordított. Az újonc lila-fehérek a második félidőben mutatott teljesítményük alapján megérdemelten nyertek, és megszerezték első győzelmüket az NB I-ben.

A mostani, idegenbeli siker erőt kell, hogy adjon a csapatnak a folytatáshoz, ám ahhoz, hogy további sikerek jöjjenek, még nagyon sokat kell dolgozni a fiúknak az edzéseken, hiszen még csak az út elején járnak, amely igencsak rögös lehet a bennmaradás eléréséig.     

Jó: Fiola, Pekár, Polonkai, ill. Fabio, Bényei, Pirmayr, Punosevac, Calvente.  

Zoran Szpisljak: — Először is gratulálok a csapatnak az első NB I-es győzelemhez. Az első félidőben a hazaiak harminc percig uralták a játékot, helyzeteket alakítottak ki, és egy gólt szereztek. A fordulás után átvettük az irányítást, gyorsan öt perc alatt két gólt értünk el, így fordítani tudtunk. A megkezdett munkát folytatnunk kell, hiszen sok még a tanulnivalónk.        

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!