Sport

2014.07.03. 19:58

Orosháza lehet az erősportokat összefogó szövetség központja

A Magyar Erősember Szövetség két prominens tagja Orosházán találkozott a felnőtt erőemelők szövetségi kapitányával és Zsiga Zsolt shihannal, a karate-válogatott szövetségi kapitányával, valamint Növényi Norberttel, hat küzdősport bajnokával.

BEOL

Darázs Ádám világkupa-győztes és Nagy Ákos, az egyetlen nemzetközi profi lincensszel rendelkező magyar erősember versenyző – ahogy fogalmaztak – Simonka György meghívására, terepszemlére érkezett Orosházára.

– Simonka Györggyel régóta jó az együttműködésünk. Halott róla, hogy szeretnénk megerősíteni az erősember szövetség szakmai munkáját, s mivel Orosháza, ill. a térség fontos helyszíne az erősportoknak – Erősember OB (2011), Skót Felföldi Játékok VB (2012), Ifjúsági és Junior Erőemelő Világbajnokság (2014.09.01-06.) –, azt javasolta, hogy a szövetség vonatkozásában is gondolkozzunk a térségben – mondta Darázs Ádám az orosházi találkozón. – Éppen ezért szakmai egyeztetésre és terepszemlére érkeztünk a városba – fogalmazott a HSMA bajnok.


– A szövetségünk célja, hogy a tradicionális magyar erősportoknak (malomkőemelés, petrencésrúd-dobás, kocsiemelés) nagyobb szerepet adjunk, továbbá szeretnénk más kultúrák ősi erősportjait is népszerűsíteni. De ami ennél is fontosabb, hogy színvonalas versenyeket szervezzünk, és lehetőséget teremtsünk az akadályozott sportolóknak, támogassuk a legerősebb magyar akadályozott erősember barátunkat, Ozyt – Szabó Ozor Jánost – mondta Nagy Ákos.


Az erősember szövetség képviselői ellátogattak a Zsiga Zsolt által vezetett karate edzőtáborba, valamint a Toldi SE sportolóival is találkoztak az erőemelők edzőtermében. A találkozón többek között szó esett a szeptemberre tervezett Ifjúsági és Junior Erőemelő Világbajnokság előkészületeiről, hiszen a világversenynek idén Orosháza ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!