Sport

2014.06.29. 11:24

Dobogóközelben a szarvasi kajakosok az Eb-n

Az orosházi, de a közelmúltig Szarvason kajakozó, nemrégiben Győrbe igazoló, a középdöntőből első helyen továbbjutó Homonnai Luca negyedik helyen végzett K-1, 500 méteren a franciaországi Mantes-en-Yvelinesben megrendezett ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságon.

BEOL

Luca eséllyel pályázott a harmadik helyre, de a német Jasmine Fritz jobban bírta erővel és mindössze 0,92 másodperccel korábban lapátolt be a célba. Az aranyérmet a dán Emma Jörgensen szerezte meg. Homonnai a legjobb idővel verekedte be magát a hosszabbik távon, ezer méteren a döntőbe, ahol már nem úgy ment a verseny, mint korábban és a negyedik helyen repesztett át a célvonalon.

A középdöntőből másodikként fináléba jutó szarvasi Kuli István ötödik lett az ötszázas távon. A Bátor György által kiválóan felkészített ifjú a nyolcas pályáról elrajtolva egy osztrákkal, Christoph Kornfeinddel vívott nagy csatát, akit sikerült is megelőznie.


Az ezres magyar férfi négyes középdöntőjében — amelynek Kuli István is tagja volt — a tiszaújvárosi Béke Kornéllal, a győri Erdőssy Csabával és Selyem Róberttel végig a döntőt érő első három között haladt, és nem sokkal a lengyel egység mögött ért célba a második helyen.

Szegeden a második világbajnoki válogatót tartották meg az elmúlt napokban. A szarvasi nevelésű, de a Honvédban kajakozó, májusban és júniusban betegséggel kínlódó Dombvári Bence a K-1 500 és a K-1 1000 méteres távon is maga mögé utasította riválisait, aki ezzel kivívta a világbajnoki indulás lehetőségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!