Sport

2014.06.26. 16:31

Békéscsabán megkezdődött a 7. Ancsin-sakkemlékverseny

Békéscsabán, a Vasutas Művelődési Házban csütörtökön délután megkezdődött a 7. Ancsin-sakkemlékverseny, amellyel a szervezők a két békéscsabai születésű, sakkozó testvérre, az 1947-től Rév-Komáromban élt Ancsin Endrére és a Békéscsabán élt Ancsin Györgyre emlékeznek.

V. L.

A rendezvény megnyitóján Lászik Mihály, a Csabai Szlovákok Szervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket, köztük Štefan Daňot, a Szlovák Köztársaság békéscsabai főkonzulját, és a válogatott, békéscsabai nemzetközi nagymestert, Erdős Viktort.

Vantara Gyula országgyűlési képviselő, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere megnyitójában arról szólt, hogy ez a viadal segíti a népek közötti barátság erősítését, és jó versenyzést kívánt az indulóknak.    
Ezután Seres László versenybíró ismertette a szabályokat, majd megkezdődött a nemzetközi viadal.

A Békés Megyei Sakkszövetség, Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a Csabai Szlovákok Szervezete és a Vasutas Művelődési Ház által rendezett négynapos, hétfordulós nemzetközi emlékversenyen, harminckét sakkozó ült asztalhoz, köztük két nemzetközi mester, és egy FIDE-mester. Ma este megrendezik az Ancsin Endre sakk-feladványfejtő versenyt.

Címkék#sakk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!