Sport

2014.05.31. 20:43

Szezonvégi játék, csabai vereség Dunaújvárosban

A csabaiak fejben már nem igazán voltak a pályán, legalábbis a teljesítményük ezt tükrözte. Gólt nem szereztek az utolsó NB II-es mérkőzésen, a Dunaújvárosiak megérdemelték az ezüstérmeket.

Sz. L.

Dunaújváros—Békéscsaba 1912 Előre 3—0 (2—0)
NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Dunaújváros, 2500 néző. V.: Berke (Aradi, Márton). Dunaújváros: Milinte — Villám (Szalai, a 89.), Farkas V., Sárközi, Csehi — Lázár Zs., Ato (Goldsove, az 56.), Jakab, Petneházi (Sóron, a 60.) — Thiago, Urbin. Vezetőedző: Dobos Barna. Békéscsaba: Póser — Vozár, Balog Zs., Koszó (Juhász Gy. az 57.), Király — Gajdos (Mosquera, a 79.), Tölgyesi (Pozsár, az 52.), Pataki, Lucas — Prasler, Pantovics. Vezetőedző: Komjáti András.
Sárga lap: Vozár a 29., Lázár Zs. a 36. percben.
Szögletarány: 4:3 (1:1)

13. perc: Urbin balról középre adta a labdát, a jókor érkező korábbi orosházi játékos, Petneházi 8 méterről a kapu közepébe lőtte azt, 1—0.
30. perc: Vozár buktatta a 16-os előtt Urbint, amiért sárga lapot kapott. A megítélt mintegy 17 méteres szabadrúgásból Petneházi a kapu bal oldalába lőtte a labdát, Póser kapus elmélázott az esetnél, 2—0.  

49. perc: Villám már sokadszor ment el a jobboldalon, majd középre adott, és Jakab 19 méterről a kapu baloldalába lőtte a pettyest, 3—0.  
A találkozó előtt a békéscsabaiak ajándékkal köszöntötték az NB I-be jutott hazai együttest. Szép számú szurkoló előtt kezdődött a záró forduló mérkőzése szombaton este. A dunaújvárosiak csapat lendületesen kezdett.

A 11. percben Petneházi 17 méteres lövése még célt tévesztett, ám két perccel később a fürge középpályás megszerezte a vezetést. A gól után is támadásban maradt a házigazda együttes, a lila-fehérek próbálkozásait könnyedén hárította az újvárosi védelem. A 25. percben Tölgyesi 25 méterről leadott lövése után a kapu fölött szállt el a labda. A 37. percben Gajdos szabadrúgását ütötte szögletre Milinte kapus.  

Fordulás után újabb gyors gólt lőtt a hazai együttes. Komjáti András azonnal reagált és két új játékost küldött a pályára, Pozsár és Juhász Gy. személyében. Továbbra is az újvárosiak irányították a játékot, a vendégek nehezen tudtak kibontakozni. A 70. percben Pozsár veszélyeztetett, 20 méteres szabadrúgása után a labda nem sokkal ment el a hazaiak kapujának jobb sarka mellett. Három perccel később kimaradt az eddigi legnagyobb békéscsabai helyzet, Pantovics 6 méterről Milintébe lőtte a labdát. A hajrában a kolumbiai támadó Mosquera is pályára lépett a lila-fehéreknél. A 87. percben az előrehúzódó Pataki szöglet után fejelt közelről az újvárosi kapu mellé.

A végig küzdelmes mérkőzésen a hazaiak teljesen megérdemelten győztek, a békéscsabaiak ezúttal szezonvégi teljesítményt nyújtottak. A lefújás után az újvárosi szurkolók ünnepelték csapatukat, akik megkapták az ezüstérmeket az MLSZ képviselőjétől. Jó: Petneházi, Villám, Thiago, Jakab, ill. Pataki.

Dobos Barna: — Boldogok vagyunk, hogy 11 év után újra van NB I-es csapata Dunaújvárosnak.
Komjáti András: — Először is gratulálok a Dunaújvárosnak a feljutáshoz. A mai mérkőzésen néhány játékosunk fejben már nem volt a pályán, vagy a nyaraláson vagy a pályafutása folytatásán járt az esze.    
Szikszai László, az Előre Zrt. felügyelő bizottságának tagja: — Az Előre Futball Zrt. vezetése megköszöni Komjáti András munkáját, és további sikereket kíván a szakembernek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!