Sport

2014.04.05. 18:58

Balmazújvárosban tarolt az Előre

A tabella élmezőnyében tanyázó két együttes rangadóján a második félidőben remek támadásokat vezető Békéscsaba teljesen megérdemelten győzött, és megerősítette negyedik helyét.

BEOL

Balmazújváros—Békéscsaba 1912 Előre 0—3 (0—0)
NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Balmazújváros, 600 néző. V.: Nagy R. (Demeter, Galán). Balmazújváros: Mester — Vachtler, Bakos (Privigyei, az 51.), Papp, Németh Á. — Nagy R., Demjén, Kónya, Szöllősi (Mokánszki, a 77.) — Vólent (Oláh G., a 65.), Belényesi. Vezetőedző: Híres Gábor. Békéscsaba: Póser (Szólik, a 90.) — Vozár, Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. — Károly (Gajdos, a 60.), Tölgyesi, Bagi (Albert I., a 73.), Lucas — Pantovics, Prasler. Vezetőedző: Komjáti András.
Sárga lap: Nagy R. a 17., Juhász Gy. a 31., Balog Zs. a 40., Albert I. a 89. percben.  
Szögletarány: (3:3).

54. perc: Prasler tört előre, majd 20 méterről kapura lőtt, Mester kapus óriási bravúrral ütötte szögletre a labdát a bal felső sarok elöl. Lucas ívelte középre a pettyest, a védők kifejelték Pantovics 21 méterről középről, egy pattanás után nagy erővel a jobb felső sarokba lőtt, 0—1.  


59. perc: Károly egy ügyes csellel elfektette a csereként beállt, Privigyeit, majd becsapta a becsúszni akaró Pappot is, és 9 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 0—2.


64. perc: Pantovics 17 méteres bombáját Mester csak kiütni tudta, a labdára a csereként beállt Gajdos csapott le, és 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 0—3.          

A rangadón a hazaiak kezdtek jobban, az első tíz percben több szögletet is rúgtak. A 13. percben Károly lépett ki védője mellett, majd 14 méterről Mester kapusba lőtte a labdát. Az első negyedóra végén eleredt az eső, ami csúszóssá tette a pálya talaját. A folytatásban a középpályán folyt a játék, elég sok volt a hiba. A félidő utolsó harmadában fölénybe került az Előre, Bagi kétszer is távolról lőtt kapura. Előbb az oldalhálóba került a labda, majd a hazai védők blokkolták a lövést. A 39. percben Lucas ugratta ki Károlyt, akinek 13 méteres lövését Mester kapus bravúrral védte. Egy perccel később Balog Zs. kapott sárga lapot, miután a félpályánál megakadályozta, hogy Nagy R. kiugorjon.


Fordulás után a lila-fehérek kezdeményeztek többet, és az 54. percben megszerezték a vezetést. A folytatásban a vendégek hamar eldöntötték a találkozó sorsát, előbb Károly Bálint remek egyéni akció után növelte az előnyt, majd a csereként beállt, Gajdos is betalált. Biztos vezetésük tudatában a csabaiak tartották az eredményt, de a lilák kontráiban mindig ott volt a gólveszély. A hajrában a korábban Békéscsabán játszó ezúttal csereként pályára lépő Oláh G. lőtt 30 méterről kapura, de a labda elkerülte a vendégek kapujának jobb sarkát. Az utolsó percben Póser kapus megsérült, helyére a fiatal Szólik Tamás állt az Előre kapujába.  

A tabella élmezőnyében tanyázó két együttes rangadóján a második félidőben remek támadásokat vezető Békéscsaba ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten győzött, és megerősítette negyedik helyét.      
Jó: Nagy R., Belényesi, ill. Lucas (a mezőny legjobbja), Póser, Koszó, Balog Zs., Tölgyesi.    


Híres Gábor: — A jól játszó Békéscsaba ilyen különbséggel is megérdemelten nyert.

Komjáti András: — Örülök, hogy folytatni tudtuk jó idegenbeli sorozatunkat. A játékosok igazi csapatot alkottak, volt néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény, ennek köszönhető a győzelmünk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!