Sport

2014.02.16. 12:42

Az Előre NKSE az akadémia régióközpontja lett

Szombaton Békéscsabán, a Panoráma Wellnes Hotelben írták alá a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) és az EUbiliti-Group Békéscsabai Előre NKSE közötti megállapodást, amelynek értelmében leány kézilabdában Békéscsaba lesz az akadémia új régióközpontja.

V. L.

Fotó:

Szabó Károly, a Békéscsabai Előre NKSE elnöke a sajtótájékoztatón bevezetőjében arról beszélt, hogy nagy megtiszteltetésnek tartják, hogy a NEKA régióközpontnak választotta Békéscsabát, mindez az évek óta itt folyó utánpótlás-nevelő munka elismerése. Nem csak a régióból, hanem a határon túlról, így Erdélyből és a Vajdaságból is várják a tehetségeket a csabai régióközpontba. Mocsai Lajos, a NEKA főigazgatója elmondta, országosan a fiúknál és a lányoknál is 4-4 régióközpontot alakítanak ki, ezek egyike lesz a békéscsabai.

A továbbiakban arról beszélt, hogy Balatonbogláron mintegy 4,5 milliárd forintból hozzák létre a szervezet központját, ahol több kézilabdapálya, uszoda és lakófalu létesül. A tervek szerint az akadémia létszáma a jelenlegi hetvenhatról háromszáz főre bővül. A tehetséggondozás, a személyiség fejlesztés mellett a szakemberek képzése, a játékvezetők továbbképzése is az akadémia feladata lesz.

A nemzetközi szövetségek, az IHF és EHF felkérésére bekapcsolódnak a nemzetközi edzőképzésbe is.

Hanó Miklós, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere azt emelte ki, hogy 1999 óta vesz részt az Előre NKSE munkájának segítésében. Az önkormányzat támogatja a klubot, és azt szeretnék, ha az akadémiára innen elkerülő tehetséges kézilabdázók a négy év után visszatérnének a
lila-fehérekhez.

Dömény-Veress Zsuzsanna, a békéscsabai NB I-es kézilabdacsapat kapusa, a létrejövő vidéki akadémiai bázis utánpótlás-koordinátora elmondta: a város, a megye, a régió számos tehetséget, klasszist adott már a magyar
kézilabdának, és az a céljuk, hogy ez a folyamat ne szakadjon meg. Minél többen szeressék, tanulják meg a kézilabdát, ami személyes élményei, pályafutása által is egy csodálatos sportág.

Ezt követően Mocsai Lajos, a NEKA főigazgatója és Szabó Károly, a Békéscsabai Előre NKSE elnöke aláírta az együttműködési szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!