Sport

2013.12.22. 15:41

Vetélkedős szezonzáró az orosházi csapatnál

A mozgást nem, de a kézilabdát háttérbe szorítva sorversenyekkel búcsúztatták a szezont pénteken az OXXO Energy Orosházi NKC kézilabdásai az Eötvös téri sportcsarnokban. A felnőttcsapat játékosai ajándékként pólóval kedveskedtek minden korosztályos játékosnak.

G. P.

Tatai Tamás, a klub utánpótlás igazgatója elmondta, hogy az ONKC-ban mintegy 300 gyerekkel foglalkoznak, ebből közel 220-an igazolt játékosok. A klubnak segítő testnevelőkkel együtt nem kevesebb, mint 24 edző foglalkozik a gyerekekkel

Az este folyamán a gyopárosfürdői Hotel Napsugárban tartották meg a klub évzáróját, melyen a vezetőkön, játékosokon kívül megjelentek a klub szponzorainak képviselői is. Mikus István klubelnök elmondta, hogy az ősznek az NB I B-ben úgy feszültek neki, hogy alapot biztosítsanak egy olyan eredménynek, amelyet még soha nem értek el. Azt nem gondolták, hogy annyi játékos elmegy, ezért akadtak kisebb problémák. Az utánpótlást a TAO-pályázatból segítették. Panasz nem lehet a csapatokra, az NB I B-s felnőttek és az NB II-esek a 3., az NB I B-s juniorok a 2. helyről várják a folytatást.

— 2014-es évnek úgy futunk neki, hogy feljussunk, de ehhez még a gazdasági helyzetet is meg kell erősíteni — mondta Mikus, aki egyben az NB II-esek edzője is. — Ki merem jelenteni, hogy Békésben a lányoknál mi rendelkezünk a legerősebb utánpótlásbázissal.

Száva Flórián, az NB I B-s csapat trénere köszönetét fejezte ki a vezetőség, a támogatók és persze a lányok felé.

— Mérhetetlenül büszke vagyok a lányokra, akik nagyszerű emberek.

Dr. Dancsó József, Orosháza polgármestere elmondta, hogy a város helyzete stabilitást mutat, a sportra fordított összeg miatt nem lehet szégyenkezni. A város biztosítani fogja a támogatást, ráadásul hamarosan egy munkacsarnokot is építenek majd.

— Jelenleg az orosházi iskolákban tanulók harminc százaléka igazolt sportoló, ezt a számot szeretnénk majd ötvenre feltornázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!