Sport

2013.10.04. 20:01

Drámai véghajrában veszített az Előre NKSE

Budapest Bank-Békéscsabai Előre NKSE—Dunaújvárosi KKA 23—24 (8—13) NB I-es női kézilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 1200 néző. V.: Medve, Nagy I. L.

Gajdács Pál

Kézilabda. NB I. Békéscsaba-Dunaújváros (fehér)

Fotó:

Békéscsaba: Sipeki — Csáki, NYIKOLAJENKO 9 (4), Szögi, SZABÓ V. 2, Glusica 5, Kelemen. Cs.: TERENYI (kapus), Hanczvikkel 1, Walfisch 1, Barján 1, Diószegi 2, Dombi, Gávai 2. Vezetőedző: Bakó Botond. Dunaújváros: VÍG — Hosszu 2, Sánta 1, Takács D. 1, Vincze 3, BULATH 7 (3), FERLING 7 (1). Cs.: Csapó (kapus), Gera 3, Takács F., Rádl, Vadász. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4. Az eredmény alakulása. 4. p.: 0—3. 10. p.: 2—6. 18. p.: 6—8. 29. p.: 7—12. 35. p.: 10—16. 40. p.: 13—16. 44. p.: 16—18. 48. p.: 18—19. 55. p.: 20—21. 57. p.: 20—23. 59. p.: 22—23.

A mérkőzés előtt hat pont választotta el a két csapatot egymástól, a Dunaújváros nyolccal az 5., a Békéscsaba kettővel a 10. helyen állt. Az egykori csabai sikeredző, Mátéfi Eszter vezényelte újvárosiak idén megleckéztették a Ferencvárost és megszorongatták a BL-győztes Győrt is. Ezek fényében a csabai pontszerzés valóban a bravúr kategóriába tartozna.

Villámrajtot vett az esélyesebb Kohász, 3—0-ra, majd 5—1-re is vezetett, a lilák keresték, de nem igen találták a Mátéfi-csapatokra oly jellemző roppant kellemetlen, kemény védekezés ellenszerét. Könnyed, mosolygós újvárosi, feszült, görcsös csabai lányok futkároztak a parketten. Bakó Botond gyorsan három poszton is cserélt, csapata mintha meg is nyugodott volna, s a vendégek is bemutatták: azért ők sem hibátlanok. Kőkeményen küzdött, ha kellett verekedett is ellenfelével a Békéscsaba, nagyot javult a kapusteljesítmény is, csak apróságokon múlt, hogy a hazaiak nem érték utol Ferlingéket.

A gondot Bulath (róla tudott, hogy nehezen tartható, rendkívül gólerős) és Víg kapus jelentette, röpke néhány pillanat alatt vissza is állt a korábbi állapot, folytatódhatott az idegőrlő, s rendkívül fárasztó futás az eredmény után. A félidő utolsó percei a vendégeké volt, tartották, sőt, növelték előnyüket.

Szünet után is mindent megtett a Békéscsaba, az igyekezetre tényleg nem lehetett panasz, ám amíg Bulathék majd’ minden helyzetből célt értek, addig a liláknak csak minden harmadik próbálkozása hozott eredményt. Három gyors csabai gól zsinórban, máris hangosabbá vált a csarnok, éledtek a remények. Kellett, nagyon kellett ehhez a második félidőben kapuba álló Terenyi remek produkciója is. 16—18-nál Mátéfi Eszter időt kért, érezte, közel sincs még megnyerve a meccs.

A 48. percben Nyikolajenko értékesített hetesével lőtávolba került a Csaba, de a remélt egyenlítés helyett emberhátrányban Vincze lőtt gólt. Nyílt maradt a csata a hajrában is, de valami mindig hiányzott az egyenlítésért. Az újvárosiak kétszer is betaláltak a jobbszélről, s ezzel tették számukra megnyugtatóvá az eredményt.

A jobbik csapat győzött, s kevés vigasz, de a harciasságáért a Békéscsaba jutalmat érdemelt volna, igaz ezért nem osztanak pontot.
Bakó Botond: — Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy nem szabadott volna, sokat hibáztunk, az átlövőink rossz százalékkal dobtak kapura. A második félidőre minden erőnket mozgósítottunk, de nem tudtuk megfordítani a mérkőzést.

Mátéfi Eszter: — Nehéz mérkőzésre számítottunk. Jó passzban vagyunk, nagy fegyverténynek tartom, hogy óriási taktikai és fizikai küzdelem végén győztünk.

NB I-es női kézilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 1200 néző. V.: Medve, Nagy I. L. Gajdács Pál -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!