Sport

2013.08.02. 08:53

Szabó Ágnes megsérült a világjátékokon és feladta

A kolumbiai Caliban a világjátékokon bemutatkozott erőemelésben Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE versenyzője, aki a 84 és a +84 kg-osok összevont kategóriájában szerepelt.

BEOL

A versenyre a 25 éves sportoló, egyetlen magyar erőemelőként már deréksérüléssel utazott edzőjével Musztafa Imrével. A guggolásban 222,5 kg-ot teljesített, amivel a Wilks-pontszámítás (a testsúlyhoz viszonyított teljesítmény — a szerk.) alapján a kilencedik helyen állt 182,54 ponttal.

Következett a fekvenyomás, amely Szabó Ágnes legerősebb fogásneme, a májusi kaunasi vébén bronzérmet szerzett. Igen magasan 172 kg-on kezdett az orosházi emelő, ám az első két gyakorlatát elrontotta. A melegítőteremben nagyon koncentrált a harmadik fogásra Szabó Ágnes, ám közben megsérült a válla, így kénytelen volt feladni a versenyt. 

A Magyar Erőemelő Szövetség által minden idők legjobb magyar női erőemelőjének választott Szabó Ágnes nagyon elkeseredett volt a sérülés miatt, de emberi nagyságát mutatja, hogy a klub Facebook-oldalára a következőket írta: „Még mielőtt hibáztatna bárki valakit: senki más nem tehet erről, csak is én. Imre bácsi mindent megtett, én rontottam el. A melegítőben megsérült a vállam. Nagyon sajnálom, és elnézést kérek mindenkitől.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!