Sport

2012.04.01. 13:06

Biztató kezdés a kick-box light-contact idényben

Szigetszentmiklóson rendezték meg a felnőtt light-contact kick-box országos bajnokság első fordulóját.

BEOL

Gregor László, a megyei küzdősport szövetség elnöke beszámolója szerint a tét itt a pontszerzés volt, ami fontos tényező a  négyes döntőbe jutásra. A felnőtt korosztály versenye mellett – szintén pontszerzés céljából – kiegészítette a junior és a kadett korosztály küzdelme.

Békés megyét három klub képviselte. A felnőtteknél Andó László – aki a héten betegeskedett - második lett, szoros csatában, vitatható második mínusz ponttal, 2:1 arányban vesztett a full-contcat Vb ezüstérmes hazai versenyző, Laszák Zoltán ellen.

Andó később a juniorok között vigasztalódott. Nyert, de a felnőttek között , 65 kg-ban Vizsnyiczai Viktória, aki a makói színekben induló Tombácz Tímeát győzte le a fináléban, visszavágva a téli, decemberi vereségért. Másfél év kihagyás után, sérüléséből felépülve tért vissza az egykori junior világbajnok Sélley Anna. Harmadik lett, biztató tényeket mutatva, de még nagyon sokat kell edzenie, hogy régi formáját utolérje.

A kadett 2 korosztályban Rákóczi Réka harcos erényeket csillogtatva szerzett ezüstérmet.. A kadett 1 mkorosztályú fiúknál a kondorosi Szász Kristóf – csakúgy, mint nemrégiben a diákolimpián – nyert, s ezzel egyértelműen vezeti a ranglistát. A füzesgyarmati Csontos Norbert bronzérmet vihetett haza. A Békés megyei különítmény tehát eredményesen tért vissza. A versenyt a közepes színvonal jellemezte, az idény elejére jellemző formával.

Eredmények: Felnőtt férfi: 74 kg. 2.Andó László (Békéscsabai Lakótelepi SE)  Felnőtt nők: 65 kg. 1.Vizsnyiczai Viktória (Békéscsabai Lakótelepi SE) +70 kg. 3.Sélley Anna (Békéscsabai Lakótelepi SE) Junior fiúk 74 kg. 1. Andó László (Békéscsabai Lakótelepi SE) Kadett 2 fiúk 57 kg. 3. Csontos Norbert (Hegyesi SE, Füzesgyarmat)  Kadett 2 lányok 46 kg. 2.Rákóczi Réka (Békéscsabai Lakótelepi SE) Kadett 1 fiúk +47 kg. 1.Szász Kristóf (Kondorosi Kick-box Klub)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!