Sport

2010.04.17. 20:14

Labdarúgó NB II: Gyenge játék, újabb kínos hazai vereség Békéscsabán

Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE—Hajdúböszörmény 1—2 (0—1), NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 300 néző. V.: Berger (Forgács, Sebestyén).

V. L.

Békéscsaba: Tóth Z. — Rubus, Csiszár, Makra, Ursz — Kovács T., Bakró, Borbély (Cseke, az 57.), Bernáth (Berki az 53.) — Pozsár, Balázs. Vezetőedző: Belvon Attila. Hajdúböszörmény: Bákonyi — Kerek, Papp F., Frida (Póti a 46.), Hortó — Arnóczki, Bellon, Nagy D. (Fekete G. a 88.), Kiss L. — Balás (Simtchatcha, a 65.), Lovas. Vezetőedző: Németh Károly.

Sárga lap: Balázs a 27., Csiszár a 64., Póti a 74., Nagy D. a 86. percben.

Kiállítva: Hortó (Pozsárt buktatta utolsó emberként a 16-oson belül) a 75. percben.   Szögletarány: 2:3 (0:1).

36. perc: Lovas a bal oldalon elhúzott a 16-os oldalvonalától jól adott középre és az érkező, Nagy Dániel 11 méterről a csabai kapuba lőtte a labdát, 0—1.

60. perc: Lovas jobb oldali szöglete után az előrehúzódó Papp Ferenc lábáról a bal felső sarokba pörgött a labda, 0—2.

75. perc: Pozsárt a 16-oson belül utolsó emberként buktatta Hortó. A játékvezető kiállította a böszörményi védőt és 11-est ítélt. A megítélt büntetőt Pozsár végezte le, de középre tartó labdáját Bákonyi kapus hárította.

83. perc: Ursz végzett el szabadrúgást 22 méterről a jobbösszekötő helyéről. A csabai védő ballal kilőtte a vendégek kapujának jobb alsó sarkát, 1—2.            

Egy perces gyászszünettel kezdődött a találkozó, a lengyel köztársasági elnök, Lech Kaczynski és a vele együtt repülőgép balesetben elhunyt lengyel állampolgárok emlékére.  

Az első tíz percben a csabaiak irányították a játékot, majd kiegyenlítetté vált a mérkőzés, a kapuk ritkán kerültek veszélybe. A 25. perc környékén az ülőhelyi lelátóról az egyik hazai szurkoló „Mozogjatok, mozogjatok!” buzdítással próbálta nagyobb erőbedobásra serkenteni a lila-fehéreket. A félidő hajrájában váratlanul szerzett vezetést a Hajdúböszörmény. Szünet után próbálkoztak a hazaiak,

Belvon Attila gyorsan két cserét küldött a pályára, de a vendégek ügyesen, szervezetten játszottak, így nem tudtak egyenlíteni a hazaiak. A második böszörményi gól után a B-közép tagjai nem tetszésüknek adtak hangot. A 75. percben 11-eshez jutottak a házigazdák, de Pozsár elhibázta a büntetőt. Ursz szépítő gólja után beszorította a 10 emberre fogyatkozott vendégeket a csabai együttes, de a végén Berki lövése is elzúgott a felső léc fölött.

A küzdelmes, alacsony színvonalú mérkőzésen a látottak alapján kulturáltan futtbalozó vendégek megérdemelten nyertek a szezon leggyengébb teljesítményét nyújtó lila-fehérek ellen. Az elmúlt hetekben látottak alapján sürgősen lépni kell a nagy múltú klubnál, mert, ha nem teszik meg az illetékesek a csapat kieshet az NB II-ből.

Jó: Csiszár, Ursz, ill. Papp F., Nagy D., Balás, Bellon, Lovas. 
Belvon Attila: — Ez az a szituáció, amikor végkép nem tudok mit mondani, hiszen a hétközben látottak és a fogadkozások ellenére katasztrofálisan játszottunk. Németh Károly: — Nagyon jól küzdöttünk és helyenként a játék is jól ment. Ez az eredmény többet jelent számunkra a győzelemnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!