Sport

2008.01.21. 14:12

Bamako: jelentkezett a békési motoros

Száz fegyveres vigyázta a Budapest-Bamako Rally versenyzőinek biztonságát vasárnapról hétfőre virradó éjszaka. A „flúgos futam” most érkezett az előzetesen legkritikusabbnak tartott mauritániai szakaszhoz — tájékoztatta lapunkat a verseny megyei résztvevője, a békési Simon Fiala Szabolcs.

p. g.

A csapatot meglátogatta a tartományi kormányzó és a helyi rendőrfőnök is, s mindketten támogatásukról biztosították a rallisokat, egyben megköszönték bizalmukat. Mint ismert, Mauritániában karácsonykor négy francia turistát mészároltak le, s egyebek mellett ezért is fújták le a Budapest-Bamakohoz hasonló útvonalon haladó Dakar rallyt. A mauritán-magyar barátság nevében egyébként egész éjjel nyitva tartott a határátkelő, ami más „normális esetben” 8-kor bezárt volna.

Mint azt a motoros Simon Fiala Szabolcstól megtudtuk, a megmérettetésen még senki nem esett ki, a 7-es csuklós busz és az ugyancsak különleges kis Polski még egyaránt versenyben van. A legnagyobb ellenfél eddig talán az éjszakai hideg volt, hiszen Marokkóban többször is fagypont körüli hőmérsékleten kellett sátorozniuk, de egyelőre semmilyen komolyabb gondjuk nem akadt.

Szabolcs arra is felhívta a figyelmünket, hogy a Budapest-Bamako rally honlapján ingyen sms-üzenetet lehet küldeni a csapatoknak. Aki a békési résztvevőnek üzenne az ezt a www.budapestbamako.hu weblapon teheti meg. A csapat neve Motorrevű RMC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!