Serfőző Anna

2019.11.12. 22:43

Immunerősítés a téli hónapokra

Újra itt vannak a téli hónapok, mikor az idő hidegebbre fordul, és a gyengülő immunrendszer miatt egyre többen lebetegednek, pedig ez viszonylag könnyen megelőzhető lenne.

Erkel Ferenc Gimnázium

Az első és talán a legfontosabb dolog, hogy minél több gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztani ebben az időszakban. Érdemes ilyenkor az idénynek megfelelőket választani, például a cékla, a fekete retek, az alma vagy a körte. Ha pedig kifogynánk a friss termésekből, akkor sem kell kétségbeesni, ugyanis a polcokon sorakozó befőttek és aszaltgyümölcsök is tökéletesen megfelelnek erre a célra.

Már ebben az időszakban érdemes elkezdeni forró teát inni. Nemcsak azért, mert jól esik egy fárasztó, hideg nap után, hanem mert ez is nagyban hozzájárul a szervezetünk megerősödéséhez. A legjobb ilyenkor a csipkebogyó egy kis citrommal és mézzel vegyítve.

Ha esetleg úgy érezzük, mégsem sikerült elég vitamint a szervezetünkbe juttatni, akkor nyugodtan szedhetünk C-vitamint és echinaceát. Ennek a növényi gyógyszernek a segítségével pedig, akár egy enyhe megfázás is hamar elmúlik.

Nem szabad azonban megfeledkeznünk a megfelelő mennyiségű mozgásról sem. A késő ősz utolsó melegebb napjain nyugodtan sétáljunk kint a természetben, szívjuk magunkba a friss levegőt, töltekezzünk fel egy kis D-vitaminnal.

A heti három-négy óra sportolás is jót tesz, azonban ügyeljünk arra, hogy edzésről hazafele menet próbáljunk rétegesen felöltözni. Már ezzel a néhány dologgal is sokat tehetünk az immunrendszerünkért és az egészségünkért a téli hónapokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!