Török Kata

2019.11.15. 18:09

Az Instagramnak is lehetnek káros hatásai?

Manapság az emberek életét nagy részben határozzák meg a közösségi oldalak. Utóbbiakat azért használják, hogy szórakoztassák vele magukat, tájékozódjanak. A legismertebb közösségi oldalak például a Facebook, a Snapchat, a Tiktok vagy az Instagram. Az utóbbi közösségi platform ezek közül talán a legnépszerűbb.

Andrássy Gyula Gimnázium

Az Instagram lényegében egy olyan alkalmazás, ahol fényképeket lehet megosztani és lájkolni. Legalábbis ezek a fő szolgáltatásai. Ennek a platformnak nagy részét fiatalok teszik ki. Az, hogy ezek a közösségi oldalak, hogyan hatnak a társadalomra és az hogy, hogyan befolyásolják az életüket, teljesen változó.

Az emberek általában a közösségi platformokon életük boldog eseményeit osztják meg, melyekre büszkék. Kevés olyan felhasználóval találkozunk, aki a rossz napjaiból is megoszt valamennyit. A probléma pedig az lehet többek közt velük, hogy rengeteg 10-12 éves gyermek is felhasználójuk. Ami azért nem jó, mert megoszthatnak olyan információkat az életükről, amelyek például egy zaklatónak vagy gyermekrablónak is hasznára válhatnak.

Az internetes felhasználók körében fontosak a bejegyzéseikre kapott lájkok. Mindenki látja, hogy ki mennyi lájkot kapott a fényképére, ezért arra törekednek, hogy minél több kedvelést kapjanak bármi áron. A közösségi platformoknak is van tehát jó és rossz oldaluk is, ezért szükséges odafigyelnünk használatukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!