hirdetés

2018.06.19. 13:15

Újabb jelentős fejlesztés indul Sarkadon

Újabb jelentős fejlesztés indul a közeljövőben Sarkadon – ismertette dr. Mokán István polgármester, részletezve: gyalog- és bicikliút épül, zebrákat létesítenek, parkolókat alakítanak ki többek között.

A város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében közel 150 millió forint támogatást nyert el közlekedésfejlesztésre – emlékeztetett. Elmondta: kedden tartott a képviselő-testület rendkívüli ülést, amelyen kiválasztották, hogy ki végezheti el a beruházást. Összesen öt céget kértek fel, hogy tegyenek ajánlatot – végül kettő élt a lehetőséggel, ezek közül választotta ki a grémium a kedvezőbb ajánlatot, amit a sarkadiakat is foglalkoztató Futizo Kft. tett.

dr. Mokán István

A kivitelezésre vonatkozó szerződésre a jövő héten tehetnek pontot, és ezt követően indulhat meg a tényleges beruházás, amit a tervek szerint idén szeptember 30-áig be kell fejezni. A polgármester szerint igencsak látványos fejlődést eredményeznek majd a munkálatok.

Sorolta, hogy 340 méter hosszan térkő burkolatú, egyesített gyalog- és bicikliút épül a Kossuth utcában, a polgármesteri hivataltól a Roni pékségig. Három helyszínen alakítanak ki parkolókat: a Gyulai úti általános iskolánál hetet, a Kossuth utcában a Nagy Imre utca és az Árpád fejedelem tér között tízet, valamint a városháza szomszédságában több mint negyvenet.

Emellett három zebrát, gyalogos átkelőhelyet létesítenek: a Gyulai úton, az újteleki városrészen; a Kossuth utcában; illetve a járási hivatal és a római katolikus templom közötti részen. Továbbá kerékpártárolókat építenek a Gyulai úton, az Éden-tónál és a polgármesteri hivatalnál, valamint biciklis pihenőhelyeket alakítanak ki a Gyulai úti és a Sarkadkeresztúri úti kerékpárút mentén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában