PR

2018.07.19. 15:13

Gyulai Végvári Napok Hadijáték 1566-ról

Több mint kétszáz hagyományőrző játssza újra a gyulai vár 1566-os ostromát július utolsó hétvégéjén. A Gyulai Végvári Napok nem csak látványos esemény, de a szervezők arra is odafigyelnek, történelmileg is a leghitelesebb legyen az esemény.

Ezt a törekvést erősíti a háromnapos program helyszíneinek elnevezése is. Idén először ugyanis a vár területének 16. században is használt részeiről nevezték el a helyszíneket. A keresztény és az oszmán táborok így az északi földbástyák területén kapnak helyet, az apródiskolát a nyugati palánk területén találni majd. A putalövészet és a pákászbemutató helyszíne a vizesárok, a tevegelés, az agárfuttatás, a viseletmustra a hódoltság korából, valamint a legnagyobb látványosság, a 16. századi ostrom újrajátszása a huszárvár területén kerül megrendezésre.

Az esti programok legizgalmasabbjának a Zrínyi 1566 című rockmusical bemutatása ígérkezik pénteken, amire 200 négyzetméteres színpadot építenek. Szombaton Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, vasárnap este az R-GO ad koncertet – utóbbit tűzijáték követi majd.

Érdemes a július 27-29. közötti végvári napok napközbeni programkínálatát is végigböngészni. Ha nem ismeri a rendezvényt, a szervező intézmény " target="_blank" " rel="nofollow">filmjétől kedvet kap, hogy ott legyen.

 

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában