gasztronómia

2019.04.11. 17:56

Édességmennyországban jártunk Békéscsabán

Cukorsokkot megvető bátorsággal mentünk neki a feladatnak. Végigettük az összes mennyei, csokiban vagy karamellában úszó SweetDogot, hogy ne kerüljetek döntésképtelen helyzetbe, amikor a pultnál megkérdezik, melyiket kéritek. Volt, akit annyira fűtött a „munka”, hogy négy adagot is simán abszolvált. Igyekeztük úgy összeválogatni az adagokat, hogy egyféle terméket minél több kolléga is megkóstoljon.

A nagy teszt

Választék van bőven! Olyan finomságok adják az egyes SweetDogok ízvilágát, mint a Bounty, a Snickers vagy a Kinder csoki, de van Túró Rudis és Oreo kekszes változat is – mindegyik másféle öntettel és szórással. Ráadásul újdonságként a sós verziót is kipróbálhattuk (csípős és hagyományos virslivel).

Szerkesztőségünk abszolút kedvence a kókuszt (Bounty) és a karamellt (Balaton Bumm, Snickers) piedesztálra emelő SweetDogok voltak, holtversenyben. Nem kell félni, előbbinél a csoki jobban dominál, mint a kókusz, így nem volt émelyítően tömény. Utóbbiak esetében csak azért nem tudtunk dűlőre jutni, hogy melyik a finomabb, mert néhányan közülünk a karamelláért sós mogyorósan rajonganak, míg mások kekszdarabokkal, extra ropogósan szeretik. Mindkét tábor jól járt, és szerencsére egyik SweetDog sem volt gejl, ami általában véve az édességek halálát jelenti.

A következő kedvencünk a sorban az Oreós SweetDog lett, egyszerűen azért, mert ez a keksz mindig jó választás. Pont annyira lágy és csokis, amennyire kell, nem tömény, a szórásban pedig ott ropog keksz a jól ismert ízével.

Aki a „durvább” műfajt kedveli, annak a Kinder csokis SweetDogot ajánljuk. Számítson rá, hogy full csokoládés kombinációt kap (töltelékkel, öntettel, szórással), nekünk egy csöppet sok(k) volt, de aki bírja a csokoládétúladagolást, az élvezni fogja. Bármilyen meglepő, utolsó helyre a Túró Rudis SweetDogot szavaztuk (áfonya öntettel és pillecukor szórással), ami persze nem jelenti azt, hogy nem ennénk meg belőle azonnal dupla adagot, de valahogy rangsorolni kellett. A túró íze a vártnál kevésbé dominál, inkább a csokoládé és a gyümölcs táncol együtt minden falatnál.

Mit érdemes tudni a sweet dogról?

Az eredeti sweet dog egy meleg édesség, ami bőven többet tud, mint egy szelet süti. Olyan újhullámos street food irányzat, ami kiköszörüli a klasszikus édességek csorbáját, hiszen egyszerre lágy és roppanós, édes és sós. A választható öntetek pedig tényleg felteszik a pontot az i-re.

Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, akkor az édes sweet dog egy gofritésztába sütött csokiszelet, ami öntettel és szórással együtt mennyei édességkreációt alkot.

Teszteljétek le Ti is Békéscsaba új street food helyét az Andrássy út 30-32 szám alatt!

Érdemes követni a Facebook klubjukat az újdonságokért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában