hirdetés

2018.09.14. 15:25

A kolbászkirály újra életműdíjat kapott

Mint arról már hírt adtunk, ízesített sütni való kolbászaival (mézes, fokhagymás, baconos) nyerte el az Érték és Minőség Nagydíjat a gyulai Deka Union Kft. a minap. A rangos elismerést Dékány Ferenc tulajdonos és fia, Attila, a cég ügyvezetője vette át a Parlamentben. Dékány Ferenc emellett életműdíjat is kapott. A 84. életévében lévő kolbászkirály tartja magát a mondáshoz: Sok zsírban sül jól a kolbász! (x)

Dékány Ferencnek a mostani már a huszadik hasonló jellegű termékelismerése. Cégük Címeres portékái a SuperBrands, a MagyarBrands és a Business SuperBrands kitüntető címeket is megkapták.

Több évtizedes, az élelmiszeriparban eltöltött elkötelezett, magas színvonalú Országgyűlés alelnöke adta át. szakmai munkájáért, melyet a magyar gazdaság felemelkedéséért végzett, újabb életműdíjat kapott a gyulai Dékány Ferenc (balra). Az elismerést a Parlamentben dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke adta át

– A Deka Union évek óta gyártja a felénk hagyományosnak tartott csípős sütni való kolbászokat. Ettől az ízvilágtól szerettünk volna most eltérni, és olyan termékeket létrehozni, amelyek jellemzőek a magyarságunkra, a magyar történelmünkre. Így sok kísérletezés után előálltunk a mézes, fokhagymás és baconos sütni való kolbászokkal – hangsúlyozta Dékány Ferenc. – A legnehezebb a mézes kolbász megalkotása volt. A korabeli időkben mézzel ízesítettek húsokat, kolbászokat. Sok régi receptet kipróbáltunk, de a méz túl domináns volt. Végül igyekeztünk kialakítani azt a verziót, ahol a méz éppen érezhető a termékben, ahol még a karamellizált méz kiérződik, de a sütni való kolbász nem veszíti el a jellegét, ízét.

Az ízesített sütni való kolbászokért a nagydíjat Dékány Ferenc és fia, Attila, vette át a Parlamentben

A hentesmester kitért arra is, fontos, hogy miként készítjük el a jó sült kolbászt. A sütni való kolbászt minél hamarabb, minél frissebben ki kell sütni. A sütésre szánt idővel nem érdemes spórolni, a kolbász minél lassabban süljön, és a legfontosabb, hogy ne száradjon ki. Így a kisült kolbász rugalmas, jó ízvilágú termék lesz.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot először hirdették meg. Az 1998-ban bevezetett és 20 éven át meghirdetett Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy tradícióira épülve képviseli a kimagasló minőséget. Az Érték és Minőség Nagydíj azon áruk elismerése és díjazása, amelyek elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemleges magas minőségű termékek előállítására. Olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg, amelyek hozzájárulnak a gazdaság fejlesztéséhez.

A kolbászkirályt az immáron negyedik életműdíjával újra megkoronázták. Elmondta, ahogyan a kolbászevést, a kolbászkészítést, úgy a teljesítményért kapott díjakat sem lehet megunni.

Mézes, fokhagymás és baconos termékekkel rukkolt elő a Deka Union

– Ahogy régen mondták: egy a titok, szőlőből lehet bort, sertéshúsból pedig kolbászt készíteni – emelte ki a kolbászkirály. – Ezt Attila fiam is tudja, akivel együtt csináljuk a Deka Union termékeit. A sikerekkel ugyanakkor nem csak a magunk, hanem Gyula városának és Békés megyének a hírnevét is szeretnénk öregbíteni.

Apja és fia elmondták, a Deka Union Kft. fontosnak tartja az örökölt értékeket, hagyományokat, az egészséges és jó minőségű alapanyagokat. Törekszenek a kiváló magyar hús védjeggyel rendelkező beszállítóktól való árualap beszerzésére, és örülnek a kedvező fogyasztói visszajelzéseknek.

A Deka Union Kft. elérhetőségei:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában