Hirdetés

2023.11.21. 11:12

Recepciós álláslehetőségek egészségügyi intézményekben Budapesten

A recepciós pozíciók széles körben elérhetőek Budapesten. Betöltésükre nem csak szállodákban, panziókban, irodaházakban vagy sportlétesítményekben adódhat lehetőség, hanem akár egészségügyi intézményekben is. Szerepük pedig kimondottan fontos az adott egészségügyi intézmény mindennapi működését illetően.

PR cikk

Forrás: BudapestAllas.hu

Recepciós feladatkör egészségügyi intézményekben

Egy egészségügyi intézménybe való belépéskor jellemzően a recepcióssal találkoznak először a páciensek. Ebből adódóan a recepciós feladata, hogy útbaigazítást adjon, és a keresett orvoshoz vagy osztályhoz irányítsa a betegeket. Az információkérés sokszor már korábban, például e-mailben vagy telefonon megtörténik, amelyek megválaszolása ugyancsak a recepciós munkakörének a részét képezi. Sőt, olykor az időpontfoglalások rögzítéséért vagy adott esetben módosításáért is ő felel.

Munkája több adminisztrációs teendővel is együtt jár: rögzíti az időpontot kérők adatait, betegdossziékat és iratokat kezel, továbbá frissíti az információs rendszereket. Mindemellett pedig együttműködik az orvosokkal és egyéb szakemberekkel, hozzájárulva ezzel az egészségügyi intézmény hatékony mindennapi működéséhez.

Elhelyezkedés Budapesten egészségügyi recepciósként.

Budapesten több lehetőség is adódhat recepciósként elhelyezkedni az egészségügyben. Persze a munkakörnek vannak bizonyos feltételei. Jellemző elvárás például a középfokú végzettség. Ezen belül pedig az egészségügyi szakképesítés külön előnyt jelent. Szükség van továbbá számítógépes, például MS Office ismeretekre is, amit az említett adminisztrációs feladatot indokolnak.

Mindezen kívül nagy hangsúly fordítódik a személyes tulajdonságokra is. Az átlagon felüli kommunikáció többek között az, ami kifejezetten fontos, legyen szó annak írásos vagy szóbeli formájáról. A recepciós ugyanis napi szinten a betérő páciensek tucatjaival kommunikál, továbbá számos üzenetet közvetít az intézmény dolgozói között. Nagy szükség van az empátiára is, hisz egészségügyi intézményről lévén szó, az emberséges bánásmód alapvető feltétel. Végezetül pedig a szervezőképesség sem maradhat ki a sorból az időpontok kezelése, a feladatok prioritásainak megállapítása, illetve az adminisztratív teendők precíz ellátása érdekében.

Hasonló feladatok és elvárások mellett hirdetett recepciós munkalehetőséget egy budapesti plazmaközpont is a BudapestAllas.hu felületén. Itt a tevékenységi kör egyébként még olyan feladatokkal is kiegészül, mint például a plazmaadók egészségügyi paramétereinek mérése és rögzítése. A pozíció esélyes megpályázásához természetesen itt is legalább középfokú végzettségre van szükség, és az egészségügyi képesítés ez esetben is előnynek számít.

Ahogy előnynek számított egy korábbi lehetőség kapcsán is, mikor egy egészségügyi kereskedelmi és szolgáltató céghez kerestek recepcióst. A munkakörnek ekkor a recepciós feladatokon túl az általános asszisztensi teendők is a részét képezték. Érdemes tehát figyelemmel kísérni a BudapestAllas.hu kínálatát, ugyanis annak felületén nem ritkák az ezekhez hasonló változatos recepciós és egyéb egészségügyi álláshirdetések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában