Hirdetés

2023.08.23. 09:58

Kerékpáros turisztikai központ jött létre dél-békés bejáratánál, Pusztaottlakán

A TOP-1.2.1-15-BS1-2016-00020 számú „TE-kerj Békésben! – Kerékpáros túraközpont kialakítása” című projekt keretében a projektgazda Szent György - Jövő Építő és Vidékfejlesztő Egyesület egy kerékpáros turisztikai központot alakított ki Pusztaottlakán a 315/2 helyrajzi számú belterületi ingatlanon, amely 250 millió forint Európai uniós támogatás segítségével jött létre.

PR cikk

A projekt részeként egy ún. indító állomás épült kisebb kiszolgáló létesítményekkel, mosdókkal, illemhelyekkel, beleértve egy akadálymentesített WC-vel, valamint öltözőkkel és egészségügyi szobával.

A kerékpáros turisztikai központ fő elemében, az indítóállomásban kialakításra kerültek saját tulajdonú kerékpárok biztonságos tárolására és szervizelésére alkalmas helyiségek is annak érdekében, hogy akár több napon keresztül is bázisként szolgálhasson az aktív kikapcsolódást kedvelők számára.

Az indítóállomás kialakítása úgy történt, hogy rossz idő esetén is lehetőség van egy fedett épületrészben a kerékpárosok várakozására. A látogatók az időjárás okozta kényszerű várakozást a parkban található ifjúsági szálláshely mellett ügyességi és interaktív játékokkal (pl. ping-pong, léghoki) tölthetik el, valamint a focipálya, tollaslabda pálya, bográcsozásra és szalonnasütésre alkalmas helyek, fedett filagória, valamint egy Magyarországon egyedülálló, máramarosi stílusban épült fatemplom is színesíti a látnivalókat.

Emellett szintén a park területén található egy autós safari park is, amely számos programlehetőségével további élményeket nyújt a látogatóknak. Ez utóbbi jelen fejlesztés részét nem képezi, ám jelen projekttel együttműködésben hozzájárul a hosszabb tartózkodási időhöz, illetve ahhoz, hogy minden korosztály megtalálja a számára megfelelő aktív kikapcsolódási lehetőségeket.

A projektből megépítésre került a park területét átszövő belső kerékpárút hálózat is, valamint egy kerékpáros KRESZ tanpálya, melynek köszönhetően a kerékpáros túraközpont már arra is lehetőséget biztosít, hogy az iskolások, óvodások elsajátíthassák a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos ismereteket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában