Hirdetés

2023.06.22. 13:51

Hogyan költsünk kevesebbet ételre?

Az étkezés alapvető kiadás a háztartásunk költségvetésében. Megvagyunk autó, okostelefon, mozi, divatos blúz nélkül, de étel nélkül nem. Egyszerűen: ahhoz, hogy éljünk, ennünk kell. De hogyan tegyük mindezt úgy, hogy a háztartási költségvetés e kategóriájában felmerülő kiadásaink csökkenjenek anélkül, hogy az elfogyasztott termékek minősége romlana? Szerencsére ennek többféle módja is létezik!

PR cikk

Forrás: freepik

Az élelmiszer minden család háztartásának költségvetésében az egyik legmagasabb költség. Minél több a családtag, annál magasabbak az étkezési kiadások. Vannak azonban jól bevált módszerek, amelyek segítségével hatékonyan spórolhatunk az étel kategória díjcsomagján.

Átgondolt vásárlás

Itt van a legnagyobb hatókör. A vásárlásra való megfelelő felkészülésnek köszönhetően háztartásunk költségvetésének ebben a kategóriájában jelentősen csökkenthetjük kiadásainkat.

Tervezzük meg az étkezést néhány nappal előre!

Az átgondolt koncepció lehetővé teszi a megvásárolt termékek jobb és hatékonyabb felhasználását. Ennek köszönhetően elkerülhetjük többek között a fel nem használt árumaradványok pazarlását. Ha ismered a következő napok terveit, könnyebben ki tudod kalkulálni, hogy egy adott termékből mennyire lesz szükséged. Ennek köszönhetően szintén megspórolhatsz néhány forintot, például ha nagyobb kiszerelésben vásárolsz valamit.

Mindig készítsünk bevásárlólistát!

Amikor boltba megyünk, érdemes magunkkal vinni egy összeállított bevásárlólistát. A forma nem számít, lehet papíron vagy akár telefonon. Fontos, hogy mindig felkészülten induljunk vásárolni, hogy pontosan tudjuk, mire van szükségünk igazán, és milyen termékek vannak a hűtőszekrényben. Ezzel elkerülhetjük,

hogy olyan árukat dobáljunk a kosárba, amelyekre egyáltalán nincs szükség, és amiket egy akció, reklám vagy egyszerű szeszély csábítása után valószínűleg megvásárolnánk. Abban az esetben, ha „fejből” vásárolunk, gyakran előfordul, hogy elfelejtünk valamit. Ekkor kénytelenek vagyunk ismételten leugrani a helyi boltba a hiányzó termékért, ezzel időt, de mindenekelőtt pénzt veszítve, mert az otthonhoz közeli kisboltok ritkán olcsók.

Böngésszük át a promóciós szórólapokat!

Mielőtt vásárolni indulnánk, érdemes egy pillantást vetni arra, hogy hol vannak jelenleg akciós áron a megvásárolni kívánt termékek. Egyszerűen lépjünk fel az internetre, és használjuk a számos webhely egyikét, amelyek az üzletek aktuális promóciós szórólapjait tartalmazzák, és csekkoljuk az Auchan akciós újság és a többi promóciós lap hasábjait! Néhány percnyi „kutatás” elég ahhoz, hogy kiderüljön, kifizetődőbb-e más üzletbe menni, mint ahogy korábban terveztük, mert ott érdekesebb termékeket találunk kedvezőbb áron. Néha elég, ha más útvonalon megyünk haza a munkából, és megállunk a megszokottól eltérő boltban, hogy összegyűjtsünk néhány fillér megtakarítást az ott lebonyolított vásárlások után.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában