Hirdetés

2023.03.17. 09:56

Koncertsorozat Bartók nyomában

Békés Vármegye Önkormányzata "Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében" című pályázata támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. A projekt során népzenei koncertsorozat valósult meg, amelynek célja Békés vármegye értékeinek megismertetése, népszerűsítése.

Fotó: Gubis Mariann

Az eladásokat Bartók Béla gyűjtése nyomán állították össze amelynek köszönhetően a közönség tizennyolc helyszínen mélyedhetett el a zenei történelmet jelentő ‒ a térségben végzett gyűjtésre épülő ‒ Bartók-művekben.

A koncertek sikerkovácsai Szokolai Dongó Balázs és zenésztársai voltak: Nagy Gábor (brácsa), Debreczeni Kis Helga (citera-ének), Czutor Róbert (cimbalom), Csepreghy András (bőgő), Szujó Zsolt (hegedű), Pribojszki Ferenc (harmonika). Fellépésük 1150 látogatónak szerzett életre szóló élményt, olyan dallamokkal kiegészülve, amelyek Békés vármegye számos helyszínéhez kapcsolódnak.

A projekt azonosítószáma: TOP-5.3.2-17-BS1-2018-00001

További információ:

https://www.bekesmegye.hu/hagyomany-ertek-kozosseg-bekes-megyeben/

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában