Hirdetés

2022.01.22. 06:00

Két év kihagyással idén újra versenyeznek

A járványügyi szabályok betartása mellett, január 10-e és 24-e között rendezik meg az egész országban, így a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál (BMKIK) is az Országos Szakmai és a Szakmák Kiváló Tanulója Verseny írásbeli területi elődöntőit. Békés megyében, 36 szakmában összesen 463 tanuló jelentkezett.

Fotó: Pinter Vince

– Nagyon bíztunk benne, hogy a járvány nem hiúsítja meg a versenyt, mint az előző két évben. Az már biztos, hogy az elődöntők rendben lezajlanak, de a február 15-től hatályba lépő új járványügyi rendelkezésben foglaltak szerint  a versenyt folytatni már csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező tanulók tudják – nyilatkozta Mészárosné Szabó Anna, a BMKIK szakképzési osztályvezetője. Tehát a középdöntőn és a döntőn csak védettségi igazolvány birtokában lehet részt venni.

Nagyon örülünk, hogy alig voltak hiányzók a versenyen, ahol betartottunk minden járványügyi előírást: hőmérsékletet mértünk, kezet fertőtlenítettünk és egy helyiségben csak 10 tanuló lehetett benn, egymástól 1,5 m-es távolságban. 

A szakmák közül legtöbb tanuló: 56 fő a szakács szakmából jelentkezett, őket követik a pincérek: 38-an, őket pedig az informatikai rendszer és alkalmazás technikusok 31 fővel. A legtöbb szakmában 3 óra áll a tanulók rendelkezésére a feladatlapok kitöltésére. A tét nagy, hiszen aki 60%-os eredményt ér el, az már magáénak tudhatja a szakmai vizsga írásbeli vizsgatevékenységének 5-ös érdemjegyét – tájékoztatott az osztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában