Hirdetés

2021.11.28. 06:00

Solargroup Energy Kft.: most érdemes napelemes rendszert telepíteni!

Most érdemes napelemes rendszert telepíteni, mind a vállalkozásoknak, mind a családi házakban élőknek. A komoly referenciákkal és stabil háttérrel rendelkező, Békéscsabán, a Kazinczy utca 42. szám alatt található Solargroup Energy Kft. segít a tervezéstől a kivitelezésig, érdemes a cégtől árajánlatot kérni. Aki beruház, az nemcsak az áramszolgáltatótól és az egekbe szökő energiaáraktól függetleníti magát, hanem a környezetére, a klíma védelmére is gondol.

Kukla Imre ügyvezető elmondta, hogy a Solargroup Energy Kft. több mint tíz éve foglalkozik napelemes rendszerek nagykereskedelmével, valamint kivitelezésével. Az elmúlt évtizedben folyamatosan nőtt a megrendeléseik száma, most már évente több mint 300 háztartási méretű napelemes rendszert építenek, valamint több MW naperőművet. Ahogy fejlődik a technológia, úgy képzik ők is folyamatosan magukat. A gyártókkal közvetlen kapcsolatot építettek ki, és a szervizes hátteret ugyancsak ők biztosítják, probléma esetén bármikor elérhetők.

Fotók: Imre György

Csak minőségi termékekkel dolgoznak

Példaként említette az invertereket is gyártó osztrák Froniust, amelynek termékei folyamatosan megtalálhatók a raktárkészletükön. A magyar nyelvű menürendszer miatt az egyik legnépszerűbb termékről van szó, a cég élen jár a kutatás-fejlesztésben, valamint bármikor elérhető. Ez megrendelői szemszögből biztonságot ad, hiszen van kellő szerviz-, valamint alkatrészháttér. De szintén minőséget képvisel a német SMA, a Solaredge vagy a Huawei. Napelemek közül kaphatók a Q.Cells, a Canadian solar, a Trina solar termékei.

Hangsúlyozta, hogy annyiféle terméket tartanak és forgalmaznak, hogy mindenféle vevői igényt ki tudjanak elégíteni, nem számít tehát sem a pénztárca vastagsága, sem az, hogy mekkora napelemes rendszerre vágyik a megrendelő. Csak és kizárólag olyan gyártókkal állnak kapcsolatban, amelyek régóta jelen vannak a piacon, saját kutatás-fejlesztéssel, saját cellagyártással és saját üzemmel rendelkeznek, azaz megbízhatók. Az, hogy minőségi alapanyagokat használnak a munka során, a megrendelőknek is garanciát jelent, hosszú távra tervezhetnek egy-egy beruházással.

Stabil cég, felkészült munkatársakkal

Kukla Imre ügyvezető kiemelte, a Solargroup Energy Kft. pénzügyileg stabil, több minősítést is kiérdemelt, számos kivitelezőt szolgálnak ki óriási raktárkészletük révén nemcsak Békés, hanem a környező megyékben is, sőt immár Romániában is jelen vannak. A munkatársaik felkészültek, immár egy jól összeszokott társaságot alkotnak, mindannyian rendelkeznek a kellő, szakirányú végzettséggel, és folyamatosan képzik magukat. Komoly szerszámokkal és gépekkel rendelkezik a vállalat, legyen szó áramfejlesztőről vagy földmunkagépről.

El is lehet tárolni a megtermelt energiát

Elmondta, hogy az, aki szeretne függetlenedni az áramszolgáltatótól, az egy jól megtervezett és kivitelezett napelemes rendszerrel el is érheti célját. Jövőbe mutatóak a hibrid napelemes rendszerek. Ezek lényege, hogy a megtermelt többletenergiát eltárolják, az a fölöttit pedig kitáplálják a közhálózatra. És a délutáni, esti órákban pedig a többletet a tárolókapacitástól függően felhasználják. Fontos, hogy például áramkimaradás esetén áramforrásként is működik a tároló, azaz lehet működtetni otthon a világítást, a hűtőszekrény nem olvad le, lehet tévézni.

Az, aki a saját maga által előállított energiát tárolja, majd azt használja fel, minimálisra csökkentheti a hálózatról vételezett energia mennyiségét. És ezzel egy időben nemcsak mérsékelheti a villanyszámláját, hanem az elszámolási szabályrendszer esetleges változásától is függetlenítheti magát.

Napenergiával tölthetik az elektromos autót

Egyre kelendőbbek az elektromos autók, és immár elektromos autótöltőket is forgalmaz a Solargroup Energy Kft. Ezek a napelemes rendszerekkel kiválóan kombinálhatók, úgy, hogy a megtermelt megújuló energiával egyidejűleg az elektromos autó töltését is lehet optimalizáltan biztosítani.

Azokon a helyeken, ahol tervezik, hogy a jövőben elektromos autót töltenek majd, esetleg tárolókapacitást építenek ki, javasolt a legelső pillanattól az úgynevezett smart meter beépítése. Ezzel lehet mérni, analizálni a termelt és elfogyasztott energia mennyiségét, illetve előre lehet tervezni, hogy a későbbi bővítés során mekkora energiatároló kapacitásra lehet szükség.

Azoknak, akik előre gondolkodnak, érdemes alapból egy nagyobb inverter beépítése mellett dönteniük. Egyrészt nem kell újból engedélyeztetniük a szolgáltatónál a rendszert, másrészt a háztartások egyre több olyan berendezést üzemeltetnek, amelyek áramot fogyasztanak: legyen szó klímáról, elektromos fűtőpanelről, indukciós főzőlapról. A későbbiekben ezen fogyasztók beépítése nem jelenthet majd problémát.

A vállalkozások is gondolnak a jövőre

Kukla Imre elmondta, hogy a vállalkozásoknál is egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy saját, ipari méretű napelemes rendszert építsenek ki. Érdemes saját kiserőművet kiépíteni, akár önerőből, de kedvezményes banki hitelkonstrukciók is rendelkezésre állnak. Az egyre emelkedő árak mellett egy ilyen beruházás akár pár éven belül megtérülhet, és onnantól kezdve pedig ingyen van az áram. Az sem mellékes, hogy ezek a cégek csökkentik az ökológiai lábnyomukat, védik a környezetüket. A Solargroup Energy Kft. ezen a téren is számos referenciával rendelkezik, dolgoztak például a szarvasi Gallicoop Zrt.-nek, a békéscsabai Univerzál Zrt.-nek, az Unicon Zrt.-nek, az Alföld.NET Kft.-nek. Számos vállalkozásnak építettek befektetési céllal kiserőművet.

Órási raktárkészlettel rendelkeznek

Elmondta: most elérhető egy pályázati lehetőség. A jelenlegi 50 százalékos állami támogatásból akár energiatárolós hibrid rendszert vagy akár 10-15 kW-os rendszert is létesíthetnek a megrendelőik. A Solargroup Energy Kft. hatalmas raktárkészlettel rendelkezik azért, hogy a kivitelezőket azonnal kiszolgálhassa, tehát az nem fordulhat elő, hogy egy-egy termék hiánya miatt sokat kell várni a beruházásra, náluk mindig van elegendő napelem és inverter is készleten.

Az ügyvezető hozzátette, hogy pályázatok írásában is segítséget nyújtanak, a napelemes rendszerek tervezésétől kezdve a kivitelezésig mindenben számíthatnak a vállalkozások és a családok egyaránt a Solargroup Energy Kft.-re.

Ezek is érdekelhetik