Hirdetés

2021.07.12. 06:00

Negyven százalékkal olcsóbb a pálinkafőzés

Az évről évre visszatérő főzetők mellett mindig jelentkeznek újak is a csabai Árpád Pálinka Manufaktúránál. Ahogy Nagy Árpád főzőmester fogalmazott: régi, állandó partnereik jó hírét viszik a főzdének, mert elégedettek a náluk készült italukkal.

Fotó: hunap studio-Kovacs Apor

Most pedig itt a lehetőség mindenki számára, hogy a maga által szedett gyümölcsből a korábbinál jóval olcsóbban főzessen pálinkát.

– Családonként 86 liter, 50 százalékos pálinkánál nem kell megfizetni a jövedéki adót, így idén 40 százalékkal olcsóbb lett a pálinkafőzés – hangsúlyozta Nagy Árpád. – Az időben történő előjegyzésnek pedig ott van nagy jelentősége, hogy egy héten belül a minőség miatt tanácsos a cefréből kifőzni pálinkát, és ezt mi vállaljuk.

Nagy Árpád főzőmester odafigyel a minőségre is

A hagyományos kisüsti főzése mellett egyre népszerűbb a tornyos, aromafeltétes, egylépcsős, számítógép vezérelte berendezésük. Sokak szerint ezzel a főzési technológiával illatosabb, ízesebb az ital. A főzőmester kitért arra, felnőtt egy új generáció, mely még inkább a minőségi pálinkát helyezi előtérbe.

– Tanácsot kérnek tőlünk, enzimeket, élesztőket, tápanyagokat vásárolnak nálunk a cefre erjesztéséhez – ecsetelte. – Így korrektebb, hibamentesebb, gyümölcsösebb, jobb kihozatalú pálinkákhoz jutnak. Ha igénylik, magozzuk, cefrézzük a gyümölcseiket, vagy beszállítjuk a cefrét főzdénkbe.

A kereskedelmi célú főzést tekintve az idei évben szamócából már kitűnő nedűket készítettek, miként a szomolyai fekete cseresznyéből is. A fekete ribizli nagyon fontos gyümölcs náluk, hasonlóan a kajszibarackhoz és a meggyhez. Utóbbiakból azonban a tavaszi fagykárok miatt jóval kisebb a termés. A szilvák jól mutatnak, a közepesnél jobb szezon várható.

Nagy Árpád kitért arra, a szilvásuk is megtekinthető a főzdével egy épületben lévő pálinkatanyájuk mellett. Aki pedig ide betér, és helyet foglal, igazi csabai ízek részese lehet a legkiválóbb pálinkák kóstolásától a csabai házi kolbászig, a szalonnáig és a tepertőkrémig. Kedvezményes, megújult programcsomagokat kínálnak, ezekről is honlapjukon található bővebb infor­máció.

Megéri keresni őket

Az Árpád Pálinkánál nemcsak a pálinkákat készítik nagy odafigyeléssel, hanem profi módon bővítették jelenlétüket a Facebookon, az Instagramon, és sok időt fordítanak honlapjuk, web-shopjuk fejlesztésére. Aki felkeresi blogjukat, heti aktualitásokat talál. Az Árpád-pálinka elérhetőségei: Békéscsaba, Kisrét 92/2. (mezőmegyeri út).

Telefon: 66/325-859, 30/998-4032.

E-mail: [email protected],

honlap: www.arpadpalinka.hu.

Webshop: shop.arpadpalinka.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában