Országos hírek

2009.09.03. 13:52

Fidesz: nemzeti egység van a vasútvonalak bezárása ellen

Szakmailag indokolatlannak nevezte csaknem kétezer kilométernyi vasútvonal kormányzat által tervezett bezárását a Fidesz szakpolitikusa csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI

Fónagy János szerint a tiltakozásban nemzeti egység alakult ki. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint csak a kormány akarja az emberek hétköznapjait ellehetetlenítő döntést meghozni. Azt hangoztatta, hogy a vasút fejlesztése alapvető gazdasági érdek, és miként Nyugat-Európában, Magyarországon is fel kellene ismerni a vasút gazdaságfejlesztési lehetőségét.
 
A mellékvonalak megszüntetését nem forgalmi, hanem költségvetési okok indokolják, ezért a most bezárandó vonalakat a Fidesz-kormány helyre fogja állítani - mondta Fónagy János.
 
A politikus gyávának nevezte a kormányt, mert az - a MÁV regionális átszervezésével - az önkormányzatokkal akarja kimondatni, hogy "nincs pénz" a vonalak fenntartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!