Országos hírek

2007.03.26. 15:49

Demcsák Zsuzsa mégsem lesz kormányszóvivő

Demcsák Zsuzsa visszalépett a kormányszóvivői poszttól - tudatta maga az érintett közleményben az MTI-vel hétfőn. Az elmúlt hetek támadásai ellenére is szilárd maradt az elhatározásom, és nem változott az ok sem, amelyért elvállaltam a kormányszóvivői feladatot: a magam lehetőségeivel is támogatni akarom a kormánykoalíció reformjait - írta Demcsák Zsuzsa.

BEOL

Hozzátette: "a jelenlegei helyzetben azonban úgy ítélem meg, hogy azzal segítek a leginkább, ha a kormányszóvivői felkéréstől elállok". Mint fogalmazott, támogatás és segítség akart lenni a munkában, nem pedig teher, illetve ürügy újabb pártpolitikai támadásokhoz.

Kormányszóvivőnek lenni a szakma csúcsa, mint írta, ez önmagában is elegendő magyarázat volna arra, miért vállalta a megtisztelő felkérést. "A főszerepet mégis az játszotta a döntésemben, hogy szerettem volna a drukkolásnál, a passzív támogatásnál többet tenni Magyarország sikeréért" - jelentette ki.

Közölte, számított támadásokra. "Elsősorban a jó néhány éve készült fotóim miatt, amelyeket ma is ártatlan és ártalmatlan, kétszeres édesanyaként is vállalható, ízléses fotóknak tartok, még ha időközben be is láttam: épp eléggé előzmény- és folytatás nélküli kirándulás volt ez a fotózás a számomra ahhoz, hogy az életem akkor se lenne szegényebb, ha történetesen soha nem került volna sor e képek elkészítésére".

Számoltam azzal is, hogy férjem korábbi üzleti kapcsolatai szintén felkeltik majd a sajtó érdeklődését - írta, majd hozzátette: váratlanul érte azonban az, hogy az ország politikai megosztottsága mára a tények elismerését és tiszteletben tartását is felülírja. Kiemelte, hogy "a sajtó bizonyos orgánumai azt a hamis látszatot igyekeztek kelteni, hogy az elmúlt hetek során gyakran idézett ügyekben a férjem cégei - és ezáltal a férjem - ellen folytak eljárások".

A valóság azonban ezzel szemben az, hogy ezekben az ügyekben, a monogrammal jelölt személyeknek nem a férjemmel közös vállalkozásai esetében indult, vagy van folyamatban eljárás, azaz: a sajtó által idézett ügyekben a férjem nem érintett, a bűnözőként emlegetett személyekkel sem személyes, sem üzleti kapcsolatban nem áll - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!