Az Igazság órája

2024.03.10. 10:30

Hiábavalóan eltékozoltak több százezer ukrán életet (videó)

Őrültség a francia elnök ötlete, európai katonák küldése Ukrajnába.

MW

Ukrán tüzérek egy 152 mm-es Dana önjáró löveggel tüzelnek az orosz erőkkel folytatott harcok alatt a donyecki régióban 2024. március 1-jén

Forrás: MTI/AP/Roman Chop

Fotó: Roman Chop

„Az egyetlen morálisan helyes, erkölcsös, civilizált és humánus megoldás az az, amit Donald Trump és Orbán Viktor a kezdetektől fogva követel” – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Kobza Miklós, az AK kreatív vezetője, a két államférfi találkozója kapcsán. 

Ha azt tettük volna az orosz-ukrán háborúban, amit ők követeltek, tűzszünetre és a békefeltételek kidolgozására összpontosítunk, ahelyett, hogy százezernyi ukránt hajtunk rá a mészárszékre, azzal, hogy pénzeljük és felfegyverezzük őket, akkor a világ most gazdagabb lenne ezzel a több százezernyi hiábavalóan eltékozolt ukrán élettel

– hangsúlyozta.

„Ennek ellenére Emmanuel Macron francia elnök továbbra is nyugati katonák Ukrajnába küldésért szorgalmazza. Az, amit Macron csinál őrültség” – mondta Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője. 

Európai embereket küldeni egy korrupt háborúba, egy korrupt országba azért, hogy ott ugyanúgy haljanak meg, mint a sok százezer ukrán katona, aki eddig teljesen értelmetlenül elveszítette az életét, az egy őrültség

 – mutatott rá.

„Azért tartották a nagy konzervatív találkozót, a CPAC-et február végén Washingtonban és tartják április 25-26-án Budapesten, hogy a józan ész visszatérjen Európában és Amerikában is kormányrúdhoz” – emelte ki Koskovics Zoltán. „Hihetetlen bajok vannak, az elmúlt négy évben a liberális gőg, hozzá nem értés és a történelem teljes elfeledése miatt egyik kudarc jött a másik után. Recseg-ropog a világ biztonsági szerkezete” – jegyezte meg.

Kobza Miklós hozzátette: 

„amit Macon csinál az egyfelől pánikszerű előremenekülés és beismerés egyben.”

„Fölösleges kertelni, az ukrán front sokáig nem tartható, az összeomlás közelében van. Elfogytak a segélyek, a hadianyagok, hadieszközök, kifogyott a lőszer és lassan elfogynak az ukránok is. Sajnos Macron is elfelejti a saját történelmét; nem árt visszaemlékezni Napóleonra, arra, hogy milyen csúfos vége lett akkor az Oroszország elleni francia kalandnak” – fejtette ki Kobza Miklós.

Az Igazság órájának vonatkozó adását itt nézhetik meg: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában